Naar de navigatie Naar de inhoud

Pensioen opbouwen

man met camera

Hoe eerder, hoe beter

Als u straks stopt met werken en met pensioen gaat, is het fijn als u zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Begin daarom nu al met het aanvullen van uw pensioen, bijvoorbeeld op een spaar- of beleggingsrekening. Dat geldt ook voor ondernemers, zzp’ers en dga’s. Hoe eerder u begint, hoe beter.

man met mobiele telefoon achter laptop man met mobiele telefoon achter laptop

Pensioenaanvulling

Met de ABN AMRO Pensioenaanvulling spaart u voor een extra pensioen tegen 1,10% rente en met lage kosten. Pensioenaanvulling vraagt u zelf online aan.

Meer informatie
vrouw met bril en koffie in haar hand vrouw met bril en koffie in haar hand

Jaarruimte berekenen

Het maximale bedrag dat u dit jaar mag sparen met belastingaftrek kunt u zelf berekenen. Het bestaat uit de jaarruimte over 2018 en die van de afgelopen 7 jaar.

bereken jaarruimte
man en vrouw met tablet man en vrouw met tablet

Gratis oriëntatiegesprek

Bij belangrijke zaken als uw pensioen is het prettig als u bij iemand terecht kunt voor advies. Onze gecertificeerde ABN AMRO adviseurs helpen u graag verder.

plan een afspraak in

Product online wijzigen

Heeft u al een ABN AMRO pensioenproduct? Dan kunt u dat product in veel gevallen zelf online wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld de einddatum veranderen of een bankspaarrekening opheffen.

wijzig uw product

Alle opbouwproducten

ABN AMRO heeft verschillende producten waarmee u extra pensioen opbouwt (en kunt uitkeren). Bijvoorbeeld de ABN AMRO Pensioenaanvulling en de ABN AMRO Koopsom Garantie Polis.

bekijk alle producten

Uit de verkoop

Er zijn bepaalde pensioenproducten die uit de verkoop zijn. U kunt ze niet meer aanvragen. De productvoorwaarden van deze oudere producten zijn nog wel beschikbaar.

naar de producten

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.