Naar de navigatie Naar de inhoud

Kennis- en ervaringstoets

Weet waar u aan toe bent met de kennis- en ervaringstoets

Als u een hypotheek of pensioenaanvulling wilt afsluiten, dan kan dat tegenwoordig vaak ook zonder hulp van een adviseur. Het is dan natuurlijk belangrijk dat u weet hoe het product in elkaar zit. De kennis- en ervaringstoets geeft u inzicht in de risico's en gevolgen voor uw financiële situatie. Bovendien is deze verplichte toets onderdeel van de Wet op het Financieel Toezicht.

 

Wanneer doet u de kennis- en ervaringstoets? 

De toets is verplicht voor financiële producten die een behoorlijke invloed op uw situatie hebben. En waarbij het dus extra belangrijk is dat u goed weet waar u aan begint. Hieronder vindt u een overzicht van de kennis- en ervaringstoetsen die wij gebruiken.

Hoe werkt de toets?

De toets bestaat uit 15 vragen en duurt ongeveer 10 minuten. Bij elke vraag krijgt u direct uitleg over het goede antwoord. Op basis van uw score kunt u besluiten om het product zonder advies af te sluiten. Heeft u liever persoonlijk advies? Dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken.

 

Pensioen

Gouden Handdruk

 

Verzekeren

Hypotheken

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.