Naar de navigatie Naar de inhoud

Privélimiet Plus

Geld lenen kost geld
Rood staan op uw betaalrekening met Privélimiet Plus

Privélimiet Plus

Rood staan op uw betaalrekening

Wilt u rood staan op uw betaalrekening? Dan kunt u Rood Staan afsluiten. Dat regelt u eenvoudig via Internet of Mobiel Bankieren. Lukt het niet om Rood Staan af te sluiten? Bijvoorbeeld omdat wij niet kunnen zien of uw salaris wel regelmatig binnenkomt op uw betaalrekening? Dan kunt u Privélimiet Plus aanvragen. Daarmee kunt u ook rood staan op uw betaalrekening, maar dan tegen andere voorwaarden.

Privélimiet Plus aanvragen

Voordelen Privélimiet Plus

 • Rood staan vanaf 500 tot maximaal uw netto inkomen 
 • Eenvoudig uw saldo checken via uw mobiel 
 • U betaalt alleen rente als u rood staat 

Privélimiet Plus aanvragen

Privélimiet Plus wijzigen

Wilt u meer of minder rood staan? Of wilt u uw Privélimiet Plus opzeggen? Dan regelt u dat eenvoudig zelf.


Privélimiet Plus wijzigen of opzeggen

Voorbeeldberekening

Totale kredietbedrag Debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Termijnbedrag (per maand) Theoretische duur van het krediet
€ 500,- 12,9%  16,7%  € 12,50,-  onbepaald
€ 1.000,- 12,9% 14,8% € 25,- onbepaald
€ 2.500,- 10,2% 10,9% € 62,50,- onbepaald
€ 5.000,- 10,2% 10,6% € 125,- onbepaald

Privélimiet Plus is een doorlopend krediet.

De (theoretische) duur van het krediet is afhankelijk van terugbetaalde bedragen, (her)opname en de rente.

De debetrentevoet is de rente die u betaalt op jaarbasis. Deze rente is variabel en kan dus wijzigen. Als de rente stijgt wordt uw lening duurder. Daalt de rente, dan wordt de lening goedkoper. 

Het jaarlijks kostenpercentage bestaat uit de debetrentevoet en de kosten voor de betaalrekening en betaalpas.  Voor de berekening van het jaarlijks kostenpercentage gaan we er in het bovenstaande voorbeeld vanuit dat u in één keer het hele bedrag opneemt en na 3 maanden niet meer rood staat. En verder dat er tijdens deze 3 maanden geen heropnames plaatsvinden en de rente gelijk blijft.

Het termijnbedrag is een indicatie en kan variëren. Het termijnbedrag in dit voorbeeld is gelijk aan 2,5% van het kredietbedrag. In bovenstaand voorbeeld wordt de eerste termijn getoond. U betaalt daarnaast een slottermijn van het genoemde kredietbedrag.


Tips voor rood staan

De kenmerken van een Privélimiet Plus

Wat is de Privélimiet Plus?

Met de Privélimiet Plus kunt u rood staan op uw betaalrekening tot maximaal uw netto inkomen. Het is een doorlopend krediet. Dit betekent dat u altijd rood mag staan tot een afgesproken bedrag. Zodra u rood staat, begint u met terugbetalen.

Een lening waarbij u altijd extra geld kunt opnemen. Zodra u geld opneemt, begint u met terugbetalen. Het terugbetaalde geld kunt u later weer opnemen.
Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Voorwaarden

Voor de Privélimiet Plus gelden de Productvoorwaarden Privélimiet Plus (pdf, 95kB).

Hoeveel kan ik rood staan?

U spreekt met ons een limiet af. Dit moet minimaal € 500 zijn en mag niet hoger zijn dan uw netto maandinkomen. De limiet stellen we vast bij uw kredietaanvraag en hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Bent u 75 jaar of ouder als u de Privélimiet Plus aanvraagt? Dan is uw limiet maximaal € 1.000,-.

Mag ik meer rood staan?

U wilt meer rood staan dan uw netto maandinkomen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Of vraag online een Persoonlijke Lening of Flexibel Krediet aan.

Mag ik vaker rood staan?

U kunt rood staan tot uw limiet. Het deel dat u heeft terugbetaald, kunt u weer opnemen.

Op welke rekeningen mag ik rood staan?

Op uw betaalrekening.

Hoe betaal ik terug?

U moet ervoor zorgen dat er elke maand een bedrag van minimaal 2,5% van het bedrag dat u rood kunt staan op uw betaalrekening binnenkomt. Dit kan bijvoorbeeld uw salaris zijn. Als u bijvoorbeeld een Privélimiet Plus heeft met een limiet van € 2.000,-, dan moet er elke maand minimaal € 50,- op uw betaalrekening binnenkomen.

Meer terugbetalen?

U kunt altijd meer terugbetalen. Maak dan geld over naar uw betaalrekening. Dit kan op 2 manieren: maak geld over via Internet Bankieren of zorg ervoor dat er geld op uw rekening wordt gestort. Dit kost u niets.

Problemen met terugbetalen?

Kunt u in de toekomst het maandbedrag (tijdelijk) niet meer betalen? Lees dan hoe u betalingsproblemen kunt oplossen of maak een afspraak met een financieel adviseur.

Limiet verlagen bij 70 jaar

Vanaf uw 70e jaar verlagen wij de limiet tot € 1.000,-. Dit doen wij door in 10 jaar tijd elke maand de limiet met hetzelfde bedrag te verlagen. Als u 80 jaar bent kunt u nog maximaal € 1.000,- rood staan.

Heeft u de Privélimiet Plus afgesloten vóór 26 november 2012? Dan verlagen de limiet vanaf uw 65e jaar tot € 1.000,-.  Ook dit doen wij door in 10 jaar tijd elke maand de limiet met hetzelfde bedrag te verlagen. Als u 75 jaar bent kunt u nog maximaal € 1.000,- rood staan.

Na overlijden

Dan hoeft het bedrag tot € 75.000,- niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

 • De Privélimiet Plus is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.

 • U had geen achterstand met betalen.

 • U heeft de Privélimiet Plus vóór uw 75e jaar aangevraagd.

Rente

ABN AMRO kan de variabele rente op ieder moment wijzigen. Als we de rente vaststellen kijken we onder andere naar onze kosten, de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt en onze concurrentiepositie van onze leningen.

De rente is variabel. Dit betekent dat de rente kan wijzigen.

 • Stijgt de rente? Dan wordt uw lening duurder omdat u meer rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. Terugbetalen van uw lening duurt dan wel langer.

 • Daalt de rente? Dan wordt uw lening goedkoper omdat u minder rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. U heeft uw lening dan wel eerder terugbetaald.

 • Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 90 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Risico's

Geld dat u leent, moet u ook terugbetalen. Mét rente. Daarom is het belangrijk dat u uw lening kunt betalen. Ook als u ineens minder inkomen krijgt. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees onze tips voor verantwoord lenen.

Goed om te weten

 • Als u vaker geld opneemt van uw lening, duurt het langer voordat u uw lening heeft terugbetaald. De lening wordt dan duurder omdat u meer rente betaalt.

 • Gebruikt u uw lening 1 keer? Bijvoorbeeld om een auto te kopen? Dan is het misschien verstandiger als u kiest voor een Persoonlijke lening. U weet dan precies wanneer u de lening heeft terugbetaald.

Aanvullende informatie

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 104kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over de Privélimiet Plus.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Privélimiet Plus eruit ziet?
Bekijk een voorbeeld (pdf, 98kB)

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 11 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.