Naar de navigatie Naar de inhoud

Persoonlijke Lening

Geld lenen kost geld
Lenen tegen een scherpere rente van 4,7%

Lenen met vaste scherpe rente

Persoonlijke Lening

  • Lenen met een vaste rente vanaf 4,7%

  • Vaste maandlasten en looptijd

  • Eerder terugbetalen is boetevrij

Vaste rente betekent dat de rente niet verandert tijdens de looptijd van de lening.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken zelf hoeveel u kunt lenen op basis van uw inkomen, vaste lasten en persoonlijke situatie.

Bereken

Lenen tegen lage rente

Wilt u zekerheid over de rente van uw lening? Met de Persoonlijke Lening  leent u met een vaste lage rente vanaf 4,7%. De rente wijzigt dus niet tijdens de looptijd. Hoeveel rente u betaalt is afhankelijk van de hoogte van het bedrag en de looptijd van uw lening. Maar ook van uw persoonlijke situatie. Bereken uw persoonlijke rentetarief.

Autosleutel
Autostuur

Vaste maandlasten en looptijd

Soms heeft u wat extra financiële ruimte nodig. Bij een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een bedrag dat u binnen een afgesproken periode terugbetaalt. U ontvangt het bedrag dat u leent in één keer op uw rekening. U kunt uw maandelijkse termijnbedrag vooraf berekenen. Zo weet u precies hoeveel u per maand betaalt. Bereken uw maandelijkse termijnbedrag.

Eerder terugbetalen is boetevrij

Heeft u onverwachts geld over? En wilt u daarmee eerder uw lening geheel of gedeeltelijk terugbetalen? Met een Persoonlijke Lening kan dat altijd boetevrij. Zo bespaart u weer op uw maandlasten. Maak eenvoudig via Internet Bankieren of uw Mobiel Bankieren app het geld over op het contractnummer van de lening.

Portemonnee
Voorbeeldberekening
Bekijk de 4 voorbeelden. Per kredietbedrag leest u wat de kosten zijn per looptijd als u tussendoor niet extra aflost. Bereken uw persoonlijke rentetarief.

Kredietbedrag Debet-
rentevoet
 Jaarlijks-
kosten-
percentage
Termijnbedrag
(per maand)
Looptijd Totale prijs krediet
€ 10.000,- 5,9% 5,9% € 234,- 48 mnd € 11.215,-
€ 10.000,- 9,3% 9,3%  € 249,- 48 mnd € 11.926,-
€ 25.000,- 4,7% 4,7% € 227,- 144 mnd € 29.392,-
€ 25.000,- 8,5% 8,5% € 274,- 144 mnd € 33.313,-

De gegevens in de tabel zijn een voorbeeld. Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. De rente die u betaalt is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Ook als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk. Bereken uw persoonlijk tarief. Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) geeft alle kosten van het krediet weer. Het JKP is gelijk aan de rente en is maximaal 14,25%. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De looptijd van een Persoonlijke Lening is minimaal 24 maanden en maximaal 144 maanden. 

De kenmerken van een Persoonlijke Lening

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een aflopende lening. U ontvangt het geld in een keer op uw betaalrekening. Elke maand betaalt u hiervoor hetzelfde bedrag. U spreekt met ons af wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald.

Een lening waarbij is vastgelegd wanneer de lening helemaal moet zijn terugbetaald. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag terug.

Voorwaarden

Voor de Persoonlijke Lening gelden de Voorwaarden Persoonlijke Lening (pdf, 94kB).

Hoeveel kan ik lenen?

Een bedrag tussen € 2.500,- en € 75.000,-. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Wilt u meer lenen?

U wilt meer lenen dan € 75.000,-? Dan hebben wij Maatwerkkrediet voor u. Dit is een lening die specifiek aansluit op uw wensen.

Mag ik de lening vaker gebruiken?

Wat u heeft terugbetaald, kunt u bij deze lening niet opnieuw opnemen.

Tot welke leeftijd kan ik de lening aanvragen?

Tot u 75 jaar bent.

Wanneer moet de Persoonlijke Lening zijn terugbetaald?

Dit hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld waarvoor u de lening wilt gebruiken. En van uw leeftijd. U moet de lening terugbetaald hebben voor u 81 jaar bent.

Waarvoor wilt u de lening gebruiken? Maximale looptijd in maanden
Auto/motor 72
Meer financiële ruimte 72
Oversluiten bestaande lening 72
Andere aankoop 96
Verbouwing woning 144
Verbouwing huurhuis of 2e woning 144
Studie 144
Restschuld hypotheek 144

Hoe betaal ik terug?

U betaalt elke maand een vast bedrag via automatische incasso. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling.

Meer terugbetalen

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag. Dit kost u niets. U maakt dan via Internet Bankieren geld over op het contractnummer van de lening.

Problemen met terugbetalen?

Kunt u in de toekomst het maandbedrag (tijdelijk) niet meer betalen? Lees dan hoe u betalingsproblemen kunt oplossen of maak een afspraak met een financieel adviseur.

Rente

De rente staat vast. Tijdens de looptijd wijzigt de rente dus niet. Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Na overlijden

Als u overlijdt, hoeft de lening niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

  • De Persoonlijke Lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.

  • U had geen achterstand met betalen.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Risico's

Geld dat u leent, moet u ook terugbetalen. Mét rente. Daarom is het belangrijk dat u uw lening kunt betalen. Ook als u ineens minder inkomen krijgt. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees onze tips voor verantwoord lenen.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Aanvullende informatie

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 106kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over de Persoonlijke Lening.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Persoonlijke Lening eruit ziet? Bekijk een voorbeeld (pdf, 47kB).

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 11 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.