Naar de navigatie Naar de inhoud

Doorlopend Krediet

Geld lenen kost geld
Het geld voor deze wasmachine heeft dit stel geleend via een Flexibel Krediet. Variabele rente vanaf 4,8%

Flexibel lenen tegen scherpe rente

Flexibel Krediet

 • Lenen met een variabele rente vanaf 4,8%

 • Geld opnemen als het nodig is

 • Betalen vanuit de Mobiel Bankieren app

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken zelf hoeveel u kunt lenen op basis van uw inkomen, vaste lasten en persoonlijke situatie.

Bereken
Wasmachine

Lenen tegen scherpe rente

Wilt u flexibel lenen tegen een aantrekkelijke rente? Dat kan met een Flexibel Krediet van ABN AMRO. U betaalt alleen rente en aflossing als u het Flexibel Krediet gebruikt. En ook nog eens tegen een scherpe rente vanaf 4,8%. De rente is variabel en kan tijdens de looptijd wijzigen. Bekijk de actuele rente.

Geld opnemen als u het nodig heeft

Wij spreken samen af hoeveel geld u leent, vanaf € 2.500,-. Maar ú bepaalt of en wanneer u hiervan geld opneemt. Heeft u een deel of alles terugbetaald? Dan kunt u altijd weer geld opnemen tot het afgesproken bedrag. Ook flexibel lenen? Vraag nu een doorlopend krediet aan.

hoe werkt een doorlopende lening

Meer overzicht met een aparte rekening

Wilt u precies weten hoeveel u leent en terugbetaalt? Met het Flexibel Krediet kunt u geld opnemen vanaf een aparte rekening. Bijvoorbeeld via Internet of de Mobiel Bankieren app. Als u nog geen klant bij ons bent, krijgt u een nieuw rekeningnummer en een gratis kredietpas. Daarmee kunt u overal geld opnemen en betalen. Vraag nu een doorlopend krediet aan.

Wanneer en hoe betaalt u terug?

Maakt u gebruik van uw doorlopend krediet? Dan betaalt u maandelijks een vast termijnbedrag terug. U kiest zelf of uw termijnbedrag 1,5% of 2,0% van de afgesproken limiet is. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling. Zo betaalt u direct een deel van het geleende bedrag terug. Wat u terugbetaald heeft, kunt u weer opnieuw opnemen.

Eenvoudig online afsluiten

Een Flexibel Krediet sluit u eenvoudig online af. U hoeft dus niet naar kantoor te komen. Onderteken de offerte en scan of maak een foto van de aanvullende documenten. Mail de documenten vervolgens naar ons terug. Of stuur deze per post. Als u nog geen klant bij ons bent, komt er een koerier bij u langs om uw identiteit te controleren. Waar en wanneer u dat wilt. 

Voorbeeldberekening
Bekijk de 4 rekenvoorbeelden. Bereken uw persoonlijke rentetarief.

Kredietbedrag Debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Termijnbedrag*
(per maand)
Looptijd Totale prijs krediet
€ 2.500,- 7,5% 7,5% € 50,- 60 mnd € 2.988,-
€ 10.000,- 5,8% 5,8% € 200,- 58 mnd € 11.449,-
€ 25.000,- 4,8% 4,8% € 500,- 56 mnd € 27.886,-
€ 50.000,- 4,8% 4,8% € 1.000,- 56 mnd € 55.771,-

* Als u 2,0% van de kredietlimiet betaalt.

De rente is variabel. Dit betekent dat de rente kan wijzigen. De gegevens in de tabel zijn een voorbeeld.

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

De kenmerken van een Flexibel Krediet

Wat is het Flexibel Krediet?

Een Flexibel Krediet is een doorlopende lening. U heeft hiervoor een aparte rekening. Van deze rekening kunt u tot een bepaald bedrag geld opnemen. Als u geld opneemt, begint u direct met terugbetalen. U kunt het geld dat u heeft terugbetaald later gewoon weer opnemen. Zo heeft u altijd geld beschikbaar voor grotere uitgaven.

Voorwaarden

Voor het Flexibel Krediet gelden de productvoorwaarden Flexibel Krediet (pdf, 96kB).

Hoeveel geld kan ik opnemen?

U spreekt met ons een limiet af. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Het bedrag ligt tussen € 2.500,- en € 75.000,-.

Wilt u meer geld opnemen?

U wilt meer opnemen dan € 75.000,-? Dan hebben wij Maatwerkkrediet voor u. Dit is een lening die specifiek aansluit op uw wensen.

Mag ik de lening vaker gebruiken?

Het deel dat u heeft terugbetaald, kunt u opnieuw opnemen. Zo kunt u vaker gebruikmaken van de lening.

Tot welke leeftijd kan ik het aanvragen?

Tot u 70 jaar bent.

Een speciale rekening en pas

Voor het Flexibel Krediet krijgt u een nieuw rekeningnummer en een gratis kredietpas. Dit is een betaalpas waarmee u overal geld kunt opnemen en betalen.

Hoe neem ik geld op?

U kunt op verschillende manieren geld opnemen, bijvoorbeeld:

 • Overboeken via Internet Bankieren.

 • Pinnen in alle winkels (ook in het buitenland bij geldautomaten met een Maestro-logo).

 • Geld opnemen bij alle pinautomaten.

Hoe betaal ik terug?

U betaalt elke maand een deel rente en u betaalt een deel terug. Het bedrag dat u betaalt is 1,5% of 2% van uw limiet. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

Meer terugbetalen?

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag. Dit kost u niets. U maakt dan via Internet Bankieren geld over naar het rekeningnummer van de lening.

Problemen met terugbetalen?

Kunt u in de toekomst het maandbedrag (tijdelijk) niet meer betalen? Lees dan hoe u betalingsproblemen kunt oplossen of maak een afspraak met een financieel adviseur.

Rente

ABN AMRO kan de variabele rente op ieder moment wijzigen. Als we de rente vaststellen kijken we onder andere naar onze kosten, de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt en onze concurrentiepositie van onze leningen.

De rente is variabel. Dit betekent dat de rente kan wijzigen.

 • Stijgt de rente? Dan wordt uw lening duurder omdat u meer rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. Terugbetalen van uw lening duurt dan wel langer.

 • Daalt de rente? Dan wordt uw lening goedkoper omdat u minder rente betaalt. Uw maandbedrag blijft gelijk. U heeft uw lening dan wel eerder terugbetaald.

 • Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Is de rente aftrekbaar?

De rente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting, als u uw Flexibel Krediet gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw eigen koopwoning. En als u het bedrag heeft opgenomen vóór 2013.

Limiet verlagen bij 70 jaar

Als u 70 jaar bent, verlaagt de bank uw kredietlimiet. Dit gebeurt maandelijks met gelijke bedragen. Uw kredietlimiet is dan € 0,- als u 80 jaar bent. Om onder uw verlaagde kredietlimiet te blijven, kan het zijn dat uw maandbedrag vanaf uw 70e hoger wordt.

Na overlijden

Als u overlijdt, hoeft de lening niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

 • Het Flexibel Krediet is langer dan 6 maanden voor het moment van overlijden afgesloten.

 • U had geen achterstand met betalen.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 90 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Risico's

Geld dat u leent, moet u ook terugbetalen. Mét rente. Daarom is het belangrijk dat u uw lening kunt betalen. Ook als u ineens minder inkomen krijgt. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees onze tips voor verantwoord lenen.

Goed om te weten

 • Als u vaker geld opneemt van uw lening, duurt het langer voordat u uw lening heeft terugbetaald. De lening wordt dan duurder omdat u meer rente betaalt.

 • Gebruikt u uw lening 1 keer? Bijvoorbeeld om een auto te kopen? Dan is het misschien verstandiger als u kiest voor een Persoonlijke lening. U weet dan precies wanneer u de lening heeft terugbetaald

Aanvullende informatie

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 105kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over het Flexibel Krediet.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Flexibel Krediet eruit ziet? Bekijk een voorbeeld (pdf, 98kB).

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 11 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.