Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheek afsluiten als zzp'er

zzp'er

Als zzp'er uw droomhuis vinden


Bent u minstens 1 jaar zzp'er en op zoek naar uw droomhuis? Dan zijn er al mogelijkheden voor een hypotheek. Maak nu zelf de eerste berekening.

Hypotheek als u 1 jaar zzp'er bent

Bent u pas 1 jaar zzp’er? En kunt u dus maar 1 jaar omzet aan ons doorgeven? Ook dan kunt u bij ons over een hypotheek komen praten. Aan de hand van uw persoonlijke situatie bepalen we of een hypotheek voor u verantwoord is. Kom gerust eens langs. Wij bespreken graag uw woonwensen en de mogelijkheden voor een hypotheek mét of zonder NHG.

Nationale Hypotheek Garantie
 

ZZP Hypotheek met NHG in 2018

Ook in 2018 kunt u als zelfstandige een hypotheek met NHG afsluiten. Tenminste als u minimaal 1 jaar zzp’er bent, voorheen was dat 3 jaar. Om NHG te krijgen is uw toetsinkomen nodig. Deze wordt vastgesteld door deskundige partijen: Raadhuys, Pentrax en overviewz. De kosten hiervoor zijn maximaal € 250,- exclusief btw. De aanvraag regelt u zelf of via uw hypotheekadviseur.

 

ZZP Hypotheek zonder NHG

Bij een ZZP Hypotheek zonder NHG, geldt: Hoe langer u zzp'er bent, hoe meer uw zzp-inkomen meetelt bij de berekeningen van uw hypotheek. Wij nemen het gemiddelde inkomen van de jaren die u gewerkt heeft. Is uw inkomen het laatste jaar lager dan dit gemiddelde? Dan rekenen we met dat lagere bedrag. Van dit bedrag nemen we een percentage, dat varieert van 75% (vanaf 1 jaar zelfstandigheid) tot 100% (3 jaar zelfstandigheid en meer). Bekijk de video voor meer uitleg over een ZZP-hypotheek zonder NHG.

 
Aantal jaren zelfstandig Hoeveel mag u maximaal lenen? Toetsinkomen
> 3 jaar 100% van de marktwaarde 100% van het gemiddelde zzp-inkomen van de afgelopen 3 jaar, met een maximum van het laatste jaar. 
2 - 3 jaar 100% van de marktwaarde 90% van uw zzp-inkomen van de afgelopen 2-3 jaar. Of tot maximale prognose, als deze lager is. 
1 - 2 jaar 100% van de marktwaarde 75% van uw zzp-inkomen van de afgelopen 1-2 jaar. Of tot maximale prognose, als deze lager is. 

We berekenen uw zzp-inkomen op basis van uw jaarcijfers, zoals deze zijn vermeld in uw belasting aangifte. Hierbij kijken we naar het saldo fiscale winst.

 

Online berekenen hoeveel u kunt lenen

Ook als zzp'er kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen voor uw woning. Dat doet u eenvoudig online, op basis van uw jaarcijfers. Uw persoonlijke berekening kunt u vervolgens downloaden. U kunt ook direct een afspraak maken met een van onze adviseurs. Wilt u een hypotheek met NHG? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur of tussenpersoon. Zij helpen u graag verder met de berekening.

Advies waar en wanneer u wilt

Advies krijgt u van ons waar en wanneer u dat wilt. Dat kan via de telefoon, webcam of op kantoor. Zes dagen per week, ook 's avonds. Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Lees wat we van u nodig hebben tijdens dit gesprek.

Meer over hypotheken

 • Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een hypotheek?

  Van hypotheekadvies tot ondertekening bij de notaris. Als u een woning koopt, komt er veel op u af. Laat u daarom vooraf goed voorlichten. Bij ABN AMRO kunt u kiezen voor hypotheekadvies via telefoon, Beeldbankieren of op een van onze kantoren. Welke stappen u doorloopt als u een hypotheek wilt afsluiten, leest u in ons stappenplan.
   

 • Uit welke hypotheken kunt u kiezen?

  Wilt u geld lenen voor een woning? Dan kiest u eerst uw hypotheek. Welke hypotheek u kiest, hangt vooral af van hoe lang het nog duurt voordat u naar de notaris kunt om de koop rond te maken. Bij ABN AMRO kunt u kiezen uit: 

  • De Budget Hypotheek

  • De Woning Hypotheek 
     
    

 • Uit welke hypotheekvormen kunt u kiezen?

  Uw hypotheek is een lening. En die kunt u op verschillende manieren terugbetalen. Dit noemen we de hypotheekvormen. U kiest een hypotheekvorm die bij u past. Of u kiest een combinatie van verschillende hypotheekvormen. Als zzp'er kunt u bij ABN AMRO kiezen uit de volgende 2 hypotheekvormen: 

  • Annuïteiten Hypotheek

  • Lineaire Hypotheek

  De hypotheekadviseur helpt u graag bij uw keuze.

 • Voor welke hypotheekrente kiest u?

  Over het geld dat u leent, betaalt u elke maand rente. Welke hypotheekrente het best bij u past, hangt af van een aantal keuzes.  Bijvoorbeeld:

  • Welk hypotheekproduct kiest u?

  • Kiest u voor vaste of variabele rente?

  • Welke rentevaste periode kiest u?

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.