Naar de navigatie Naar de inhoud

Een hypotheek met een perspectiefverklaring

Wilt u als uitzendkracht een huis kopen? Dan kunt u nu makkelijker een hypotheek afsluiten. Nu is er namelijk de perspectiefverklaring. Een soort werkgeversverklaring voor uitzendkrachten die vooral kijkt naar uw vooruitzichten op werk. Wat houdt de perspectiefverklaring precies in? Hoe komt u hiervoor in aanmerking? En wat kan ABN AMRO hierin voor u betekenen? Lees meer over de perspectiefverklaring en maak een vrijblijvende afspraak voor een gesprek hierover.

Hypotheek aanvragen met een perspectiefverklaring

Heeft u een perspectiefverklaring? Maak dan een afspraak bij ABN AMRO voor het aanvragen van een hypotheek. Samen kijken we naar uw wensen en mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook het aanbod van ABN AMRO vergelijken met dat van andere aanbieders.

Wat is een perspectief- verklaring?

Een perspectiefverklaring is een verklaring van het uitzendbureau waar u minimaal 12 maanden werkt. In de verklaring laat het uitzendbureau weten dat u voldoende toekomstmogelijkheden heeft op de arbeidsmarkt om een hypotheek te kunnen krijgen. Om dat te kunnen bepalen, kijkt het uitzendbureau naar: 

 • Uw opleiding
 • Uw werkervaring 
 • De functie(s) die u uitoefent of kunt uitoefenen
 • Uw persoonlijke competenties (bijvoorbeeld kennis, vaardigheden, motivatie en persoonlijke kwaliteiten)
 • De situatie op de arbeidsmarkt 

Met een perspectiefverklaring, heeft een hypotheekverstrekker er vertrouwen in dat u uw hypotheek kunt (blijven) betalen. Daardoor krijgt u dus eerder een hypotheek en koopt u makkelijker een huis.

Voor wie is de perspectief- verklaring?

De perspectiefverklaring is voor flexwerkers die voldoende perspectief op de arbeidsmarkt hebben om een huis te kopen. U kunt een perspectiefverklaring aanvragen als u als uitzendkracht werkt bij een uitzendorganisatie die is aangesloten bij de Stichting Perspectiefverklaring. Kijk op de website van Stichting Perspectiefverklaring of het uitzendbureau waar u voor werkt hier ook bij is aangesloten.


Perspectiefverklaring aanvragen bij uw uitzendbureau

Via uw intercedent bij het uitzendbureau vraagt u een perspectiefverklaring aan. De aanvraagprocedure bestaat uit 3 stappen:

 1. Dossiercheck
  Als eerste worden uw persoonlijke gegevens gecontroleerd, zoals uw curriculum vitae, diploma's, certificaten en uw volledige arbeidsgeschiedenis.

 2. Onderzoek
  Op basis van uw dossier worden uw inzetbaarheid, motivatie, flexibiliteit, mobiliteit en employability beoordeeld. Hiermee wordt inzichtelijk of u goede kansen heeft op de arbeidsmarkt.

 3. Persoonlijk gesprek
  Tijdens een persoonlijk gesprek worden alle zaken van de dossiercheck en het onderzoek besproken. Bij een positief oordeel ontvangt u een perspectiefverklaring.

Geldigheid perspectiefverklaring

De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. U heeft dus even de tijd om een huis te kopen en uw hypotheek te regelen. Voorwaarde is wel dat u in deze 6 maanden nog steeds bij hetzelfde uitzendbureau werkt.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.