Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat kan uw kind met de Jongerengroeirekening?

Uw kind kan de Jongerengroeirekening als betaalrekening en als spaarrekening gebruiken. Uniek bij deze rekening is dat u zelf via Internet Bankieren instelt wat uw kind ermee mag doen. Stap voor stap. Mag uw kind al zelf pinnen? Of wilt u iedere betaling zelf eerst goedkeuren? U weet wat uw kind aankan en kunt de rekening daarop afstemmen.

Bepaal zelf wat u kind mag

U bepaalt wanneer uw kind klaar is voor de volgende stap. U kunt bijvoorbeeld beginnen met samen overboeken. Of alleen betalen binnen Nederland toestaan. Stel daarnaast eenvoudig een betaallimiet in. Bekijk een overzicht van de standaardlimieten van de Jongerengroeirekening.

 • Betalen
 • Overboeken
 • Betalen via iDEAL
 • Een betaallimiet instellen
 • Internet Bankieren toestaan
 • Mobiel Bankieren toestaan
Meisje betaalt sjaal zelf via haar Jongerengroeirekening

Stel de rekening van uw kind in

In Internet Bankieren stelt u eenvoudig in wat uw zoon of dochter met de Jongerengroeirekening kan. Wilt u zeker weten dat uw kind niet teveel kan uitgeven? Stel dan een paslimiet in. Heeft u zelf geen Internet Bankieren? Gebruik dan het formulier om de rekening in te stellen.

Precies weten wat er op de rekening gebeurt?

U kunt de Jongerengroeirekening van uw kind altijd inzien. U logt daarvoor met uw eigen gegevens in in Internet Bankieren. U kunt daar vooraf instellen hoeveel geld uw kind zelfstandig mag betalen of opnemen. Of instellen dat u iedere betaling eerst zelf goedkeurt. Wilt u een sms of e-mail als kind iets betaalt? Stel dan betaalalerts in.

 • Instellen van een paslimiet, daglimiet en betaallimiet
 • Altijd inzicht via Internet Bankieren
 • Betalingen eerst zelf goedkeuren
 • Betaalalerts voor u per sms of e-mail
Betaalalerts zijn berichten die u per sms of e-mail ontvangt als er iets verandert op uw betaalrekening.
Dit is het bedrag dat u per dag maximaal kunt overboeken met uw identificatiecode en vingerafdruk.

Veelgestelde vragen

 • Wat doe ik als de betaalpas niet meer werkt?

  Werkt de betaalpas niet goed? U vraagt het snelst een vervangende pas aan via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren. Dit is gratis. Let op: u logt hier in met uw eigen gegevens, maar bestelt een pas voor het rekeningnummer van uw kind. Uw kind kan zelf ook een nieuwe pas aanvragen via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren. Heeft u nog geen toegang tot Internet Bankieren? Vraag dit dan direct aan.

 • Wat moet ik doen als ik de pincode niet meer weet?

  Is de pincode van de betaalpas vergeten? Lees wat u kunt doen om de pincode op te vragen. Weet u de pincode weer, maar is de betaalpas geblokkeerd? Dan u kunt u de pas deblokkeren door met de pas te betalen in een winkel. Of door het saldo te checken of geld op te nemen bij een geldautomaat.

 • Wat moet ik doen als de betaalpas kwijt is of gestolen?

  Is de betaalpas kwijt of gestolen? Bel ons dan direct om die te laten blokkeren. Ook als de betaalpas al een tijd geleden is zoekgeraakt. Bel hiervoor met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten), vanuit het buitenland via +31 10 241 17 20 (standaard gesprekstarief) . U kunt meteen gratis een nieuwe betaalpas aanvragen.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.