Naar de navigatie Naar de inhoud

Financieel Jaaroverzicht

Uw Financieel Jaaroverzicht 2017 staat nu voor u klaar in Internet Bankieren

U heeft hierover ook een Bankmail ontvangen. Wilt u dit overzicht downloaden? Lees dan de instructie, bekijk het stappenplan (pdf, 8.8MB) of download direct via Internet Bankieren

 

Wanneer krijgt u een papieren versie?

 • U heeft geen Internet Bankieren maar wel: een hypotheek, levens- of kapitaalverzekering, banksparen, beleggingsportefeuille, Termijndeposito of Treasury bij ABN AMRO afgesloten.
 • U ontving in 2017 al uw rekeningafschriften via de post.
 • De papieren versie van het Financieel Jaaroverzicht ligt tussen 30 januari en 21 februari 2018 bij u in de bus.

Uw Financieel Jaaroverzicht 2017

Betalingen op 30 of 31 december 2017?

Heeft u geld overgemaakt of ontvangen in het laatste weekend van 2017? Houd er dan rekening mee dat het betalingsverkeer toen anders was dan u gewend bent. Zo sloot ABN AMRO op vrijdag 29 december 2017 om 22.00 uur het boekjaar voor de Belastingdienst.
 • Betalingen die u heeft gedaan of ontvangen op 30 en 31 december 2017 zijn niet opgenomen in de saldo's op het Financieel Jaaroverzicht over 2017, en ook niet in uw Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA).
 • U kunt uw VIA Inkomstenbelasting natuurlijk wel zelf aanpassen. Met een rekeningafschrift kunt u aantonen bij de Belastingdienst dat u de overboeking ook echt heeft gedaan of ontvangen in het laatste weekend van 2017.

 

Betalingen gedaan op 31 december 2016?

In 2016 viel 31 december ook in het weekend. Op 30 december 2016 om 22.00 uur heeft de bank het boekjaar voor de Belastingdienst gesloten. 
 • Betalingen die u heeft gedaan of ontvangen op 31 december 2016 staan niet op het Financieel overzicht over 2016, en ook niet in uw VIA.
 • U kunt uw VIA Inkomstenbelasting natuurlijk wel zelf aanpassen. Met een rekeningafschrift kunt u aantonen bij de Belastingdienst dat u de overboeking ook echt heeft gedaan of ontvangen in het laatste weekend van 2016.

 

Kopie aanvragen

Bent u uw Financieel Jaaroverzicht kwijt, of wilt u een extra exemplaar? U kunt eenvoudig zelf een kopie aanvragen. Of bel met onze collega's via 0900 - 0024. Een ander rekeningafschrift aanvragen kan overigens ook. Zelf downloaden via Internet Bankieren is gratis. Bekijk hoe u dit doet.

Geen papieren jaaroverzichten meer

Wilt u uw jaaroverzicht en rekeningafschriften voortaan zelf downloaden via Internet Bankieren? Fijn, want dat is beter voor het milieu. U kunt de verzending makkelijk stopzetten. Heeft u een gezamenlijke rekening? Dan moeten uw partner en u dit allebei doen.

Algemene vragen

 • Wanneer kan ik het beste belastingaangifte doen?

  Uw belastingaangifte moet voor 1 mei 2018 binnen zijn bij de Belastingdienst. Vanaf 1 maart is het grootste deel van uw digitale aangifte al door de Belastingdienst voor u ingevuld. U hoeft de gegevens alleen nog te controleren of aan te passen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

 • Waarom staan er in Internet Bankieren verschillende overzichten?

  Als u bevoegd bent voor rekeningen van anderen (bijvoorbeeld uw partner of uw ouders), kunt u ook hun Financieel Jaaroverzicht bekijken.

 • Ik mis een rekening op mijn overzicht. Hoe kan dat?

  • Er zijn verschillen in de naam of het adres van een rekening. In onze systemen is dan niet vastgelegd dat deze rekening ook bij u hoort. Ga langs bij een van onze bankkantoren om de persoonsgegevens te laten aanpassen.
  • Heeft u in 2017 een rekening opgezegd? Deze wordt dan niet meer getoond in het overzicht.

 • Hoe komt het dat mijn vervallen rekening wel op mijn Financieel Jaaroverzicht staat?

  Waarschijnlijk heeft u in 2017 rente op de vervallen rekening ontvangen of betaald. Dit rentebedrag heeft u nodig voor uw belastingaangifte. Daarom staat deze rekening nog op uw overzicht.

 • Waarom kan ik maar één Financieel Jaaroverzicht downloaden?

  U ziet alleen de Financieel Jaaroverzichten waarvoor u bevoegd bent. Staat uw ABN AMRO Hypotheek op naam van uw partner? Dan zijn de hypotheekgegevens niet voor u beschikbaar via Internet Bankieren.

 • Hoe kan ik mijn adresgegevens wijzigen?

  U wijzigt uw adresgegevens eenvoudig zelf via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app.

 • Waarom is mijn belastingaangifte anders dan mijn Financieel Jaaroverzicht?

  De Belastingdienst stelt uw belastingaangifte samen en is verantwoordelijk voor het tonen van de juiste gegevens. Daar kan ABN AMRO helaas niets aan doen. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie. Zit uw vraag er niet bij? Bel dan met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43 (gratis).

 • Waarom kan ik het Financieel Jaaroverzicht niet goed afdrukken?

  U heeft het programma 'Adobe Acrobat Reader' nodig om een goede afdruk te maken van een PDF. Anders krijgt u een afdruk met zwarte vlakken. Sla eerst uw Financieel Jaaroverzicht op en open daarna het bestand met het programma 'Adobe Acrobat Reader'.

 • Waarom geeft ABN AMRO mijn financiële gegevens door aan de Belastingdienst?

  ABN AMRO moet uw financiële gegevens doorgeven aan de Belastingdienst. Dit is vastgelegd in de wet. Het gaat om de volgende gegevens:
  • bedragen van uw kapitaal- of levensverzekeringen
  • de stand van uw rekeningen
  • de stand van uw effecten
  • de bedragen die u aan rente en dividend gekregen heeft
  • uw inleg op de ABN AMRO Pensioenaanvulling (dit is een bankspaarproduct)
  • gegevens over hypotheken, overige bankproducten en leningen.

 • Ik heb in 2017 een vervangend rekeningnummer gekregen. Wordt dit vermeld op mijn Financieel Jaaroverzicht en in de Vooringevulde Aangifte?

  Dit ligt eraan hoeveel er op de rekening stond op 29 december om 22.00 uur. Dit noemen wij het afslagmoment.
  • Stond er op het afslagmoment €0.00 euro of meer op de oude rekening? Dan staat deze op uw Financieel Jaaroverzicht.
  • Waren het saldo en de rente van de oude rekening op het afslagmoment €0.00 euro? Dan staat deze rekening wel op uw Financieel Jaaroverzicht, maar niet in de Vooringevulde Aangifte. We geven dit rekeningnummer dan namelijk niet door aan de Belastingdienst. 
  Staan uw oude én uw nieuwe rekeningnummer op uw Financieel Jaaroverzicht? Dan ziet u de volgende tekst: "U heeft in 2017 een vervangend rekeningnummer gekregen voor uw product: [naam product]. U ziet op dit overzicht zowel het oude als het nieuwe rekeningnummer."

Vragen over uw Financieel Jaaroverzicht?
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.