Naar de navigatie Naar de inhoud

Waarom beleggen bij ABN AMRO?

U wilt beginnen met beleggen, maar de wirwar van aanbieders maakt het er niet gemakkelijker op. Waarom dan juist beleggen bij ABN AMRO? We hebben 8 goede redenen voor u op een rij gezet.

1 Beleggen voor iedereen

Ieder mens heeft dromen en plannen. Er flink voor sparen? Sparen staat voor zekerheid, maar ook voor weinig rente. Bij beleggen ruilt u een stukje zekerheid in voor een kans op meer rendement. Of u daar een kenner voor moet zijn? Absoluut niet. U kunt uw geld ook in een fonds beleggen dat is samengesteld door een expert: puur gemak en altijd afgestemd op uw voorwaarden.

2 Altijd op uw manier

Met beleggen bij ABN AMRO bepaalt u zelf uw wensen en grenzen. U kiest op welke manier u wilt beleggen. Bent u een defensieve strateeg, een aanvallende beurstijger of een ander type belegger?

3 Op elk moment starten of stoppen

Af en toe een klein bedrag beleggen, eenmalig een groot bedrag of een tijdje helemaal niets? Dat bepaalt u helemaal zelf. U kunt natuurlijk ook gaan voor Periodiek Beleggen bij ABN AMRO. Zo bouwt u bijna vanzelf een bedrag op voor bijvoorbeeld uw pensioen. Handig, want hoe eerder u begint met beleggen, hoe groter de kans op een mooi rendement.

4 Er wacht een wereldteam op u

We zijn zo trots als een pauw op onze faciliteiten voor beleggers. Wat dacht u van een ongekend groot en deskundig team van analisten, verspreid over de hele wereld? Dagelijks voorzien zij onze adviseurs en beleggers van een schat aan informatie. Zo mist ú nooit een kans. Beleggen bij ABN AMRO betekent dat één van de grootste en deskundigste partijen van Nederland achter u staat.

5 Online en mobiel voorop

Waar ook ter wereld, dag of nacht: u kunt altijd uw beleggingsorders plaatsen bij ABN AMRO. Via Internet Bankieren maar ook via de mobiele app. Zo kunt u 24 uur per dag inspelen op actualiteiten en beurstrends. 

6 Speciaal voor de professional

Heeft u genoeg ervaring en kennis en wilt u er volop tijd in steken? Dan kunt u kiezen voor Zelf Beleggen bij ABN AMRO. Dat betekent dat u alles zelf doet én uw doel en strategie in eigen hand neemt. Maar een goede ruiter is kansloos zonder een krachtig paard. Daarom hebben we speciaal voor onze beleggers het beste platform ontwikkeld: Mijn Dealingroom.

7 Prijswinnend beleggen

ABN AMRO Profielfonds 4 won dit jaar - net als in 2017 - de Lipper Fund Award voor het beste mixfonds met een gebalanceerd risicoprofiel in Nederland, vanwege het uitstekende rendement over een periode van 3 jaar. De Thomson Reuters Lipper Fund Awards worden jaarlijks uitgereikt in 20 landen wereldwijd.

8 Antwoord op al uw vragen

Misschien begint u net met beleggen of twijfelt u er nog over. In die fase hebben veel mensen behoefte aan antwoorden op een aantal vragen over beleggen. Daarom hebben wij alvast de meest gestelde vragen met de antwoorden daarop voor u op een rij gezet.

Top 3 vragen over beleggen bij ABN AMRO

 • Levert beleggen meer op dan sparen?

  Dat ligt aan het doel dat u voor ogen heeft. Wilt u binnen 2 jaar een nieuwe auto kopen? Dan is sparen vaak de betere keuze, want uw geld behoudt in die periode zijn waarde. Gedurende 15 jaar geld opzij zetten voor uw pensioen? Dan kan beleggen u meer opleveren dan sparen.
  Waarom?

  • Op de lange termijn wordt uw spaargeld minder waard door inflatie.
  • De spaarrente is laag.
 • Is beleggen zo onvoorspelbaar als het lijkt?

  Beleggen heeft altijd een onvoorspelbare factor in zich. Een mislukte oogst of een groot incident kan invloed hebben op de koersen. Maar met verstand van zaken kunt u vaak inschatten of beleggen in een bepaald aandeel verstandig is. Ontbreekt de kennis, dan kunt u uw geld laten beleggen. ABN AMRO heeft wereldwijd experts en analisten die de risico’s goed kunnen inschatten.

 • Kan ik beleggen zonder dat ik ervaring heb?

  Zelf beleggen zonder kennis en ervaring is niet verstandig. Beleggen is een vak, waarbij het inschatten van risico's en het verzamelen van de juiste informatie ontzettend belangrijk is. Een groot team van analisten is hier dag en nacht voor onze beleggers en adviseurs mee bezig. 

  Heeft u geen ervaring met beleggen, maar wilt u er wel mee beginnen? Misschien is Begeleid Beleggen dan een goede eerste stap. Met Begeleid Begeleggen belegt u in met zorg samengestelde profielfondsen.