Veelgestelde vragen over zakelijk Internet Bankieren

Vragen van klanten

• Waarom zie ik de responscode niet wanneer ik een betaling wil verzenden?

Als u in het scherm 'Opdracht verzenden' de responscode niet ziet staan, komt dit door de grootte van de tekst zoals die is ingesteld in uw browser. Wijzigt u de grootte van de tekst naar 'normaal' om de responscode zichtbaar te krijgen. Bekijk de instructies per browser.

• Hoe print ik bij- en afschrijvingen?

Ga naar 'Rekeningen'. Klik op een rekening om deze selecteren. Klik op een bij- of afschrijving die u wilt printen. Aan de rechterzijde van de bij- of afschrijving staat een afbeelding van een printer. Klik op deze afbeelding om een overzicht met transactiedetails te openen. Onderin vindt u de knop om de details te printen.

Wilt u meer transacties tegelijk printen? Dat kan ook. Als u inlogt komt u in het overzicht van uw rekeningen. Klik op een rekening. U gaat dan naar de bij- en afschrijvingen van die rekening. Daar vindt u rechtsboven 'rekeningopties'. Kies voor 'afschriften downloaden' of 'mutaties downloaden'. Vervolgens kunt u de documenten uitprinten. Bekijk de instructievideo over rekeningafschriften downloaden.

• Waar vind ik alles in het menu van Internet Bankieren?

Het menu stond altijd links. Nu ziet u bovenaan, onder de groene menubalk een ander menu. Via dit persoonlijk menu vindt u alles wat u in Internet Bankieren kunt doen. De meeste zaken vindt u onder 'beheer' en 'tools'. Bekijk dit onderwerp in de rondleiding.

Om u op weg te helpen, hebben we de meest gezochte zaken hieronder voor u op een rij gezet.

Wat wilt u doen? Hier vindt u het
    Adresboek Beheer
    Persoonlijke gegevens Beheer
    Betaalprofiel instellen Beheer
    Identificatiecode instellen of wijzigen Beheer
    Bevoegdheden voor gemachtigden instellen of wijzigen Beheer
    Overzicht van uw producten Beheer
    Rekeningdetails aanpassen (compact of uitgebreid) Beheer
    Rekeningen in andere volgorde zetten Beheer
    Rekeningen een naam geven of foto toevoegen Beheer
    Rekeningen zichtbaar of onzichtbaar maken Beheer
    Services Beheer
    Overzicht Periodieke Overboekingen Rekeningen
    Creditcard Online Tools
    Rekeningafschrift downloaden Tools
    Financieel Jaaroverzicht downloaden Tools
    Mutaties downloaden Tools
    Status betalingen Rekeningen
    Incasso overzicht en terugboeken Rekeningen
    Opdracht verzenden Takenlijst
    Bankmail lezen of versturen Bankmail
  • De pagina verschijnt niet of ziet er raar uit. Wat kan ik hieraan doen?

Verschijnt er in Internet Bankieren geen pagina? Of verschijnt er wel een pagina, maar ziet deze er raar uit? Probeer dan eerst om de pagina opnieuw te laden. Druk hiervoor op de CTRL + F5-toets (refresh). Bij Apple gebruikt u Appletoets + R. Is het probleem hierna nog niet opgelost? Lees dan wat u verder kunt doen.

• Hoe kan ik de bestedingsruimte van mijn rekeningen zien?

U was gewend om in uw rekeningoverzicht ook uw bestedingsruimte te zien (uw saldo inclusief limieten). In het vernieuwde Internet Bankieren is dit tijdelijk niet zichtbaar. We begrijpen dat dit vervelend is. Daarom komt deze mogelijkheid in de loop van volgend jaar weer terug.
    Nu kunt u alleen het totaalsaldo van uw rekeningen laten tonen.  Als u inlogt, komt u in het overzicht van uw rekeningen. Klik hier op de knop 'personaliseren'. Zet daarna een vinkje voor 'totaalsaldo weergeven' door in het vakje te klikken.

• Hoe kan ik het totaalsaldo van mijn rekeningen zien?

Als u inlogt, komt u in het overzicht van uw rekeningen. Klik hier op de knop 'personaliseren' en kies voor 'Zichtbare rekeningen en totaalsaldo instellen'. Zet daarna een vinkje voor 'totaalsaldo weergeven' door in het vakje te klikken.

• Hoe boek ik geld over naar een eigen rekening?

Binnen Internet Bankieren kiest u voor 'nieuwe overboeking' in 'Mijn rekeningen' of bij het overzicht van bij- en afschrijvingen. Bij 'Van' selecteert u vervolgens de rekening waarvan u de overboeking wil uitvoeren. Vervolgens voert u het bedrag in.

• Wilt u vanaf een betaalrekening overboeken? Klik op Adresboek om uw eigen rekening te selecteren. Bovenaan het adresboek kiest u voor 'eigen rekeningen', vervolgens kunt u in de lijst een rekening aanklikken waar u naar wilt overboeken.

• Wilt u vanaf een spaarrekening overboeken? Dan ziet u bij 'Naar' een lijst met rekeningen waarnaar u geld kunt overboeken. Klik op het pijltje om de lijst uit te klappen en kies een rekening door erop te klikken.

• Waar vind ik de knop om uit te loggen?

Bent u klaar met Internet Bankieren? Log dan altijd uit. Zo voorkomt u dat anderen misschien uw bankgegevens kunnen inzien. U logt uit door te klikken op de knop 'Log uit'. Deze vindt u altijd rechtsboven.

• Waarom ontbreekt de verzendknop bij SEPA batches aangeleverd via het servicebureau (CPS via Equens)?

In het onderdeel 'Bestand importeren SEPA' binnen Internet Bankieren ontbreken de verzendknoppen bij batches die ter ondertekening zijn aangeboden door een service bureau (CPS via Equens).
    Om dit te kunnen verhelpen dient u via Internet Bankieren een bestand, met daarin één batch van één transactie van 1 ct, te importeren en te accepteren. Na accepteren laat u deze batch staan in het overzicht zonder deze te verzenden. Zolang deze batch in het overzicht aanwezig is, zullen de verzendknoppen bij de zowel eerder aangeboden batches als toekomstige batches automatisch worden getoond.

Mocht u geen mogelijkheid hebben om via een boekhoudpakket of servicebureau zelf een testbestand te kunnen aanmaken, dan kunt u gebruik maken van dit testbestand (zip, kB).
    Dit bestand moet u nog wel aanpassen voor uw rekeningnummer. Dit doet u als volgt.

• Sla het zip-bestand op op uw computer. Gebruik hiervoor een locatie die u gemakkelijk kunt terugvinden, bv het bureaublad.

• Pak het zipbestand uit. In het zipbestand zit het testbestand.txt.

• Klik het testbestand.txt aan met de rechtermuisknop en kies voor 'open met' en selecteer hier het programma kladblok of notepad.

• In het menu kiest u voor bewerken gevolgd door vervangen. Een sneltoets hiervoor is "Ctrl H"
      Vul bij 'zoeken naar' de volgende IBAN in NL01ABNA0123456789 (Dit moet in hoofdletters).

• Vul bij 'vervangen door' het IBAN van de rekening opdrachtgever in. Deze kunt u terugvinden door de batch waarbij de verzendknop ontbreekt te openen. Gebruik voor een IBAN altijd hoofdletters!

• Kies hierna voor 'alles vervangen'.

• Sluit hierna het vervangen venster en sla het bestand op.

• Open Internet Bankieren en ga via Tools naar  'Bestand importeren SEPA'.

• Ga naar de optie 'bestand importeren' om het importeren scherm te openen.

• Kies voor 'bestand', selecteer het aangepaste bestand en kies voor 'openen'.

• Klik hierna op de button bestand importeren. Na validatie zal het bestand zichtbaar worden met de status 'goedgekeurd'.

• Klik hierna op de status goedgekeurd om de inhoud van het bestand te zien en klik op de knop 'bestand accepteren'.

• Het kan zijn dat er een waarschuwing komt dat het Message ID al eerder is gebruikt, u kunt deze waarschuwing negeren.

• Klik hierna op de knop 'overzicht batches' om terug te keren naar het overzicht.

Hier zal een batch voor 1 ct met uitvoerdatum 1-1-2015 zijn bijgekomen en zullen de verzendknoppen bij de overige batches aanwezig zijn.
    Met uitzondering van de batch van 1 ct, kunt u de batches nu verzenden. De batch van 1 ct laat u staan, deze mag u niet verwijderen.
    Mochten er nog batches zijn waarbij de verzendknop niet aanwezig is, dan zijn deze voor een ander opdrachtgevende rekening. Herhaal dan de bovenstaande stappen voor dat rekeningnummer.

• Bij welke landen moet ik extra opletten als ik een overboeking doe?

Bij deze landen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u een overboeking doet.

• China

• Cananda

• Hong Kong

• India

• Indonesië

• Polen

• Thailand

• Rusland

• Verenigde Staten

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.