Meeste Nederlandse bedrijven slachtoffer van phishing

Acht procent van de Nederlandse bedrijven is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale fraude. Maar liefst 62 procent hiervan is slachtoffer van phishing - via de mail of telefoon. Dit blijkt uit onderzoek van ABN AMRO, uitgevoerd onder 300 Nederlandse bedrijven.

Lees meer

Veilig zakendoen: zo houdt u grip op cyberrisico’s

Wat zijn de meest voorkomende vormen van cybercrime en hoe gaan cybercriminelen te werk? In onze whitepaper leest u wat u kunt doen om uw organisatie te beveiligen.

Lees meer

Banken tóch over op naam-nummercontrole

Sinds kort zijn de meeste banken gestart met naam-nummercontroles. Ook ABN AMRO is hiermee begonnen. Digital developer Leonie Kemper legt je uit waarom.

Lees meer

Cybersecurity van vitaal belang voor onderwijs

In het voorjaar van 2017 schreef de Onderwijsraad dat onderwijsinstellingen een relatief gemakkelijke prooi blijken van cybercriminaliteit, vanwege een gebrek aan relevante expertise, de losse organisatie, de open gebruikersgemeenschap en een kwetsbare infrastructuur.

Lees meer

Cyber stupid or Security savvy?

De dreiging van cybercriminaliteit voor het Nederlandse bedrijfsleven blijft groeien. Hoe ziet dit speelveld er momenteel uit? En wat zijn de laatste ontwikkelingen? Tijdens Insights Live 2018 zoomde CIA directeur Michael Hayden en een aantal andere interessante sprekers in op dit onderwerp.

Lees meer

DDoS-aanvallen

De afgelopen tijd zijn de websites van ABN AMRO en andere banken steeds vaker een doelwit van intensieve DDoS-aanvallen. Lees meer over deze cyberaanvallen.

Meer informatie

Vermoedt u fraude? Check wat u moet doen

Ziet u een transactie die u niet herkent of twijfelt u aan de echtheid van een mail? Check in enkele stappen of u zich terecht zorgen maakt en of u contact met ons moet opnemen.

doe de fraudecheck

Blogs, artikelen en interviews

Blijft u graag op de hoogte van de laatste (markt-)ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit? Experts delen hun kennis op dit gebied en schrijven hierover regelmatig blogs, artikelen en interviews.

lees de artikelen

Wat kunt u zelf doen?

Wat doet ABN AMRO?

Wat is CEO fraude?

Bij CEO fraude doen criminelen of zij een hooggeplaatste manager of bestuurder (bijvoorbeeld de CEO, CFO, Group Executive of directeur uit uw organisatie) zijn om geld te stelen. Bekijk de video over CEO-fraude.