Naar de navigatie Naar de inhoud

Nieuwsoverzicht

Gesloten rekeningen verwijderd uit Access Online

Op 1 mei 2017 worden alle gesloten rekeningen van ABN AMRO Nederland verwijderd uit de Access Online database. Als u gesloten rekeningen in uw Access Online domein heeft en gebruik wilt maken van de historie van deze rekeningen, adviseren wij u deze informatie voor 1 mei veilig te stellen. 

Vanaf 1 mei worden alle gesloten rekeningen na 1 maand uit Access Online verwijderd. Ook hiervoor adviseren wij u deze informatie binnen 1 maand te downloaden. U kunt via Rapportage -> Rekeningafschrift alle historische dagafschriften downloaden. Wanneer u ook de nog beschikbare historie van aangeleverde betalingen veilig wilt stellen, kunt u via de module Betalen -> Overzichten en Zoeken een download maken (download uit de betaalmodule is mogelijk voor de afgelopen 3 maanden). Voor ondersteuning hierbij kunt u contact opnemen met Client Services. 

 

Verscherpte regels betalingen buiten de Europese Unie

Met ingang van 19 juni 2017 gelden er nieuwe regels voor het aanleveren van betaalopdrachten. In iedere betalingsopdracht moeten dan gegevens staan die nodig zijn om de betaler en de ontvanger te kunnen identificeren. Voor betalingen aan een begunstigde buiten de Europese Unie zijn dit het rekeningnummer en de volledige naam van de begunstigde. Betalingen zonder deze gegevens, keuren wij af per 19 juni 2017.

Wat moet ik doen?

Vult u de volledige naam van de ontvanger niet altijd in bij betalingen buiten de Europese Unie? Voeg deze dan toe aan uw administratie. Als u een betalingsopdracht aanmaakt, vul dan minimaal de voorletter en de achternaam in van de ontvanger. Bij ondernemingen adviseren wij de bedrijfsnaam en de rechtsvorm van de ontvanger in te vullen. Voor betaalopdrachten binnen de Europese Unie, inclusief IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, verandert er niets.

Waarom veranderen de regels?

De Europese Unie heeft de wetgeving aangepast om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan. De controle op de naam van de ontvanger is één van de maatregelen om het betalingsverkeer transparanter en veiliger te maken.

 

Betalingsverkeer tijdens de feestdagen in het voorjaar

Op een aantal feestdagen in het voorjaar vindt geen betalingsverkeer plaats. Wilt u dat uw betalingen en incasso's voor Goede Vrijdag, Pasen, of de Dag van de Arbeid zijn uitgevoerd? Lever deze dan ruim op tijd aan.

 

Bezoekadres afdeling Trade & Guarantees wijzigt

De afdeling Trade & Guarantees verhuist. Met ingang van 3 maart 2017 is het bezoekadres: 
ABN AMRO Bank N.V.
TB - Trade & Guarantees
Coolsingel 93
3012 AE  Rotterdam

In het postadres verandert alleen de PAC code:
ABN AMRO Bank N.V.
TB - Trade & Guarantees
PAC GL1130
Postbus 949
3000 DD  Rotterdam

 

Drie verbeteringen voor het aanleveren van incassobatches

Incassobatches met een gewenste uitvoeringsdatum van 22 november 2016 of later, kunt u eenvoudiger bij ons aanleveren.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube