Nieuwsoverzicht

Nieuwe functionaliteit Extradeal

In het weekend van 26 mei zal een kleine update van Extradeal 3.0 geïmplementeerd worden. De nieuwe functionaliteit is: Bij het verwerken van een Import Documentary Collection Payment in Extradeal 3.0. zullen de kosten die de Correspondent in rekening brengt getoond worden in het nieuwe Charges Amount veld.

Afb_portalbericht Extradeal 26 mei

Extradeal tijdelijk niet beschikbaar tussen 25 mei en 26 mei

Extradeal is vanwege onderhoud vanaf vrijdag 25 mei 2018 14:00 uur tot zaterdag 26 mei 16:00 uur niet beschikbaar. U kunt in deze periode geen opdrachten naar de bank te sturen.

Doorbelasten kosten bij een Export Direct Documentary Collection

Met ingang van maandag 5 maart kunt u bij een Export Direct Documentary Collection de kosten die wij bij u in rekening brengen, doorbelasten aan uw afnemer. In de aanbiedingsbrief naar de buitenlandse bank staan deze kosten dan vermeld in de muntsoort van het incasso.
 
Wilt u hiervan gebruikmaken? U regelt dit als volgt in Extradeal:
 
Open de  tab Terms van een Export Direct Documentary Collection
Kies bij Refusal Our Charges * voor de optie No
Als u 'No' invult, staan onze kosten in de incassobrief vermeld die naar de bank van uw afnemer wordt verstuurd.
 
Gemigreerd naar nieuwe versie van Extradeal?
Werkt u sinds 5 maart met een nieuwe versie van Extradeal? Laat het vakje bij Refusal of our charges dan leeg. U vindt deze optie in de tab Additional Conditions van een Direct Export Documentary Collection.
 
Voorbeeld: Remitting Bank Charges: Collection comm. sight: USD 111.65Our charges and expenses may not be waived (art 21b urc 522 applies)
 
Houd er rekening mee dat wanneer u van deze optie gebruikmaakt, dit gevolgen kan hebben voor het uitleveren van de documenten door de correspondentbank aan uw afnemer.
 
Heeft u vragen of opmerkingen? Bel ons dan op telefoonnummer 010 – 402 54 44.

Belangrijke aankondiging over ABN AMRO i-Markets

Op woensdag 13 december 2017 wordt ABN AMRO i-Markets aangepast met vernieuwde navigatie, zodat u sneller en efficiënter de bankinformatie vindt die u zoekt.

Lees hier wat er verandert.

Volgnummers dagafschriften 17 november

Als gevolg van een technisch probleem is er een wijziging in de volgorde van het volgnummer van uw rekeningafschriften in Access Online en Access Direct. Het volgnummer van uw afschrift met boekdatum 17 november is 227 en het volgnummer van 20 november is 229. Dit kan mogelijk problemen veroorzaken bij het reconciliëren van de rekeninginformatie in uw boekhoudprogramma. Helaas kunnen wij dit niet corrigeren. Onze excuses voor het ongemak.

Reminder: verscherpte regels betalingen buiten de Europese Unie

Met ingang van 19 juni 2017 gelden er nieuwe regels voor het aanleveren van betaalopdrachten. In iedere betalingsopdracht moeten dan gegevens staan die nodig zijn om de betaler en de ontvanger te kunnen identificeren. Voor betalingen aan een begunstigde buiten de Europese Unie zijn dit het rekeningnummer en de volledige naam van de begunstigde. Betalingen zonder deze gegevens, keuren wij af per 19 juni 2017.

Wat moet ik doen?

Vult u de volledige naam van de ontvanger niet altijd in bij betalingen buiten de Europese Unie? Voeg deze dan toe aan uw administratie. Als u een betalingsopdracht aanmaakt, vul dan minimaal de voorletter en de achternaam in van de ontvanger. Bij ondernemingen adviseren wij de bedrijfsnaam en de rechtsvorm van de ontvanger in te vullen. Voor betaalopdrachten binnen de Europese Unie, inclusief IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, verandert er niets.

Waarom veranderen de regels?

De Europese Unie heeft de wetgeving aangepast om witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen te gaan. De controle op de naam van de ontvanger is één van de maatregelen om het betalingsverkeer transparanter en veiliger te maken.