Royal Wessanen is een internationaal opererend voedingsmiddelenconcern. De productie van biologische en duurzame voeding is dé kernactiviteit van Wessanen. Het concern beheert en ontwikkelt merken en producten voor supermarkten en natuurvoedingswinkels. Wessanen is de Europese marktleider op dit vlak en opereert in onder andere Frankrijk, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Behoefte Wessanen

Doordat Wessanen actief is in meerdere landen is het zeer belangrijk om inzicht te hebben in de verschillende geldstromen en daarmee grip te hebben op het werkkapitaal van de onderneming. Wessanen had een duidelijk en gedetailleerd beeld van de gewenste internationale Cash Management-structuur om dit mogelijk te maken. Zij zochten daarvoor een bank die één Europese Cash & Liquidity oplossing kon bieden.

Aanpak en oplossing

Er was slechts beperkte tijd om te reageren op de Request for Proposal van Wessanen. ABN AMRO presenteerde binnen de deadline een zeer compleet maatwerkvoorstel. Naast het voorgestelde tailor-made framework sprak onze benaderingswijze Wessanen zeer aan. Een vergelijkbare no-nonsense mentaliteit en teamwork.
 
Met Acces Online bieden wij een internationaal state-of-the-art Cash Managementsysteem, dat volledig inzicht en controle geeft. Ook biedt het inzichtelijke rapportages. Voor werkkapitaaloptimalisatie kan zero balancing en cash pooling gebruikt worden. Buitenlandse vestigingen worden ondersteund via onze lokale aanwezigheid en expertise.

"Als ik zie hoe onze onderneming met deze ABN AMRO Europese Cash & Liquidity oplossingen efficiënter en doeltreffender is geworden, weet ik dat we een stabiel platform hebben om te groeien." —Ronald Merckx, CFO Wessanen

Relevante factoren

  • Wessanen heeft veel buitenlandse werkmaatschappijen in landen met eigen betalingsgewoonten en betaalinstrumenten.
  • De uitrol van de internationale structuur stond onder tijdsdruk. Wessanen kon in het Verenigd Koninkrijk niet meer van de systemen van de oude bank gebruik maken.