Medio 2016 is Velum Vastgoed gestart met de realisatie van een multifunctioneel gebouw in de haven van Scheveningen. Een nieuwe, duurzame toevoeging aan hét stadsdeel waar de groeimogelijkheden voor Den Haag liggen. Op een unieke locatie in de haven komt onder andere een topsportcentrum. ABN AMRO financiert de ontwikkeling van dit topsportcentrum en blijft ook de komende jaren financieel verbonden aan het object.

Duurzame, cross-sectorale ambities

Visserijbedrijf AZ Fisheries had de ambitie om in de nabijheid van hun bedrijfslocatie een duurzaam object te realiseren. In samenwerking met vastgoedbelegger Malherbe de Juvigny Vastgoed kwam Velum Vastgoed vervolgens tot stand. Velum Vastgoed kocht de kavel en stelde andere Haagse partijen aan voor het ontwerp en de bouw van een duurzaam object met meerdere functionaliteiten. Aangezien ABN AMRO huisbankier is van AZ Fisheries, werd ABN AMRO ook uitgenodigd om een rol bij het Velum project te spelen.

'De goede samenwerking met ABN AMRO zoals we die al decennia lang hebben voor onze activiteiten op zee heeft zich nu ook verankerd op het land.' — Gerard Zwijnenburg, AZ Fisheries

Olympische doelen

Het pand wordt een belangrijke uitvalsbasis voor de Nederlandse zeilsport. Het Koninklijke Nederlandse Watersportverbond kiest ervoor om Nederlandse zeiltalenten en de Olympische zeilploeg te huisvesten en te trainen in het Nederlandse Topzeilcentrum. Ook worden nieuwe boten hier uitgeleverd en getest door Nautical Sports. Het einddoel is helder: zeilgoud op de Olympische Spelen. Zo levert het gebouw een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse topsportklimaat.

Social en Green Landmark

Het multifunctionele gebouw kan als social en green landmark worden gezien. Het gebouw is duurzaam ontwikkeld, bijna klimaatneutraal en voldoet aan EPC normen. Er is gekozen voor sedumdaken, daken waar vetplanten op groeien. Dit zorgt voor een natuurlijke isolatie. Door de bijdrage aan het topsportklimaat heeft het gebouw een belangrijke maatschappelijke functie. Voor ABN AMRO zijn deze duurzaamheidsaspecten mede aanleiding geweest om groen licht te geven voor de financiering.
Oplevering van het object is voorzien in maart 2017. 

Projectkenmerken

  • Oplevering maart 2017
  • 2.802 m² b.v.o. 
  • Gevels uitgevoerd in een duurzaam bewerkt zink (zonder uitwas)
  • Energielabel A+
  • Dakbedekking uitgevoerd als groendak

Circulaire economie

Een circulaire economie gaat bewuster en efficiënter om met energie en grondstoffen. Om de omschakeling naar een circulaire economie te versnellen, adviseert ABN AMRO klanten zo goed mogelijk over duurzame bedrijfsmodellen.

meer over circulaire economie