Behoefte Van Oord

Voor de bouw van een van de grootste windparken ter wereld, Gemini, is Van Oord als aannemer gecontracteerd. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de inkoop, de bouw en de installatie van het windpark. Om zo’n groot project als Gemini mogelijk te maken, was naast overheidsparticipatie ook deelname van een Nederlandse bank cruciaal. Dit gaf vertrouwen aan andere (buitenlandse) investeerders.

Onze aanpak

Vanaf de start was ABN AMRO enthousiast over Gemini. Door onze kennis van de energiemarkt, konden wij een goede risico-inschatting maken. Ook de ervaring van Van Oord speelde hierin een belangrijke rol. Dit gaf ons het vertrouwen dat nodig was om in zo’n groot project als Gemini te stappen en vroeg ons commitment te geven. 

Onze oplossing

De grootte van het project vraagt ook om een omvangrijke financiering. Deze hebben wij verstrekt. ABN AMRO ondersteunt projecten die bijdragen aan een betere wereld. Met Gemini wordt een belangrijke stap in deze richting gezet. 

Over Van Oord

Van Oord is een toonaangevend Nederlands familiebedrijf, gespecialiseerd in bagger-, waterbouw- en offshore projecten. Ze bieden wereldwijd innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen, zoals betere havens en versterkte kusten. Ze hebben inmiddels een groot track record opgebouwd van bijzondere projecten. Van Oord wil zich in de toekomst meer richten op de offshore markt en dan vooral windparken.

Relevante factoren

  • Nederland heeft een doelstelling om 14% duurzame energie op te wekken in 2020.
  • Gemini levert energie aan 785.000 huishoudens en daarmee een grote bijdrage aan deze doelstelling.
  • De Canadese opdrachtgever Northland Power wilde per se alles rondom de bouw bij een partij leggen.

Windenergie

Het aantal windmolenparken blijft groeien. ABN AMRO investeert in dergelijke duurzame financiële oplossingen. Graag gaan we met u in gesprek over uw plannen en ambities.

meer over windenergie