Cromwell Property Group: duurzame samenvoeging ABN AMRO in Den Haag

ABN AMRO heeft vanwege efficiency overwegingen vijf locaties in Den Haag samengevoegd tot één nieuwe locatie. De nieuwe locatie ligt aan de Koningskade 30 en werd voorheen gebruikt door de Kamer van Koophandel. 

Het kantoorgebouw aan de Koningskade 30 in Den Haag is het afgelopen jaar grondig verbouwd. Tijdens de verbouwing lag de nadruk op het verduurzamen van het object. Het resultaat is een gebouw met een moderne uitstraling en een lage carbon footprint, dat klaar is voor de toekomst. Het gebouw wordt gehuurd van de vastgoedinvesteerder Cromwell Property Group. Cromwell Property Groupmanaget voor € 4 miljard aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, verdeeld over 26 fondsen en mandaten in Europa. Het Amsterdam-team van Cromwell Property Group managet voor € 1 miljard aan vastgoedobjecten in de Benelux. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer 100 objecten, met in totaal 730 huurders.

Verduurzaming door de keten heen

De financiering van het object aan de Koningskade 30 in Den Haag is verzorgd door ABN AMRO. Door de duurzaamheidscriteria waar het gebouw aan voldoet valt de financiering in een Green Bond. Beleggers hebben grote interesse getoond in deze vorm van financieren. 

‘In deze unieke samenwerking kunnen we door de hele keten heen substantieel bijdragen aan het verduurzamen van de vastgoed in Nederland. Niet alleen als financier, maar ook als eindgebruiker van kantoren. Zo krijgt bijvoorbeeld het pand straks het BREEAM duurzaamheidscertificaat Excellent’.

—Bas Rutten, Executive Director Large Accounts bij ABN AMRO

Projectkenmerken

  • 5.600 m² BVO kantoor met 84 parkeerplaatsen
  • BREEAM excellent
  • Van energielabel D naar A+++
  • LED verlichting en Duurzaam plafond
  • Vloerbedekking van gerecycled materiaal
  • Verbouwingsafval gescheiden ingezameld
  • Duurzame inrichting
  • Gebruik van elektrische fietsen en auto’s

Circulaire economie

Een circulaire economie gaat bewuster en efficiënter om met energie en grondstoffen. Om de omschakeling naar een circulaire economie te versnellen, adviseert ABN AMRO klanten zo goed mogelijk over duurzame bedrijfsmodellen.

meer over circulaire economie