Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal True

Over True

True is een van de meest vooraanstaande Nederlandse leveranciers van Managed Hosting & Cloud Services voor de zakelijke markt. True ontwerpt, bouwt en beheert ICT-oplossingen die organisaties optimaal ondersteunen. Klanten van True zijn onder andere Endemol, VNU, ID&T, Booking.com, Slam FM, KPN en Nationale Vacaturebank.

True is onderdeel van Broad Horizon, een investeringsmaatschappij gefocust op Hosting, Cloud en Co-locatie.

 

Rudolf Meijer, Broad Horizon

'Door de flexibele wijze waarop de financiering is ingestoken, voelen we ons heel goed toegerust voor volgende stappen in onze strategie,' aldus Rudolf Meijer, directeur

Rudolf@broadhorizon.nl
+31 (0)20 305 97 50

Sterke basis voor cloud-diensten
 
Wat True graag wil

True's behoefte

Begin 2014 gaf Rudolf Meijer, directeur Broad Horizon, aan dat zij Multrix wilden kopen. Door deze overname komt het bedrijf in de top 5 van de Nederlandse Managed Hosting- en Cloudbedrijven. In die visie is het belangrijk dé aanbieder te zijn van cloud computing. Een partij die de markt overziet en een compleet pakket aan cloud-diensten biedt. De overname past perfect in de strategie voor de uitbouw van de bedrijfsactiviteiten. Multrix biedt bijvoorbeeld kansrijke diensten voor hosted desktop. Een stevige basis in de zakelijke markt voor verdere uitbreiding.

 

Over Multrix

Cloud Service Provider Multrix is opgericht in 2000 en een van de grootste aanbieders van Hosted Desktop services in Nederland. Multrix is actief in verschillende branches zoals industrie, retail, media en IT, gezondheidszorg en accountancy. Multrix host meer dan 400 verschillende applicaties. Klanten van Multrix zijn onder andere MoneYou, Allerzorg, DGN Retail en Mazars Berenschot Corporate Finance.

 

Onze aanpak

In de branche was veel interesse voor Multrix, dus we moesten snel en zorgvuldig handelen. Ook omdat ze de verkoper vlug zekerheid wilden geven over de aankoop. Broad Horizon kreeg snel het kredietvoorstel. Dat kon omdat we al vroeg contact hadden met Erik Schoneveld, senior consultant van MTH Corporate Finance, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het was een uitdaging een passende financiering te bieden en de verschillende belangen van alle betrokken partijen goed te behartigen.

Cloud computing van True
 

Onze oplossing

Samen met de RVO kwamen we op een Garantie Ondernemingsfinanciering (GO). Met daarbij een rekening-courantkrediet en een middellange lening kon Broad Horizon de overname van Multrix financieren. En de stap maken om in deze versnipperde markt de voorsprong op concurrenten te houden en te vergroten. Broad Horizon wilde de mogelijkheid hebben om versneld af te lossen. Dat kan met deze financiering die ook gericht is op de toekomst. Een nieuwe overname is namelijk niet uitgesloten. Ook blijft er genoeg ruimte voor investeringen in innovatie en in 2015 een nieuwe huisvesting.

 
Erik Schoneveld

Erik Schoneveld, MTH Corporate Finance

'Een groot voordeel van ABN AMRO is, dat zij veel sectorkennis hebben die ze direct kunnen spiegelen aan de casus die je aandraagt. Je hoeft niets over de branche uit te leggen,' aldus Erik Schoneveld, Senior Consultant

e.schoneveld@mth.nl

Martin Ronner

Betrokken specialist Martin Ronner:

'Door een prima samenwerking met alle betrokken partijen hebben wij binnen een relatief kort tijdsbestek een flexibele maatwerkfinanciering kunnen aanbieden.'

Martin Ronner, Specialist Bedrijfsovernames
+31 (0)6 53 79 33 19

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube