Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhalen Strategisch advies

Voor ondernemingen is het van belang om een gesprekspartner te hebben die meedenkt over strategische vraagstukken. En die financiële oplossingen op maat biedt die groei en innovatie mede mogelijk maken. Bekijk de inspirerende verhalen van ondernemingen die wij hebben ondersteund bij de realisatie van hun strategie.

 

Van Oord

Van Oord is een vooraanstaand aannemer in bijzondere waterbouw- en offshore-projecten. In de Noordzee bouwen zij één van de grootste windparken ter wereld: Gemini. Het project is van groot belang voor de realisatie van Nederlandse klimaatdoelstellingen. Participatie van een Nederlandse bank was essentieel om met de bouw van Gemini te kunnen starten.

Video over de samenwerking tussen Van Oord en ABN AMRO
 

IHC

IHC is een maritiem technologiebedrijf dat zijn positie als wereldmarktleider wilde behouden en uitbreiden. Hiervoor was een duidelijke structuur met een meerderheidsaandeelhouder nodig. Om de nieuwe vooruitzichten te verwezenlijken zochten de aandeelhouders een partij die de transactie kon begeleiden en faciliteren.

Video over de samenwerking tussen IHC Merwede en ABN AMRO
 

Refresco Gerber

Europa's grootste bottelaar van frisdranken en vruchtensappen, Refresco, wilde fuseren met Gerber Emig. Door deze fusie zouden klanten kunnen profiteren van schaalvoordelen en grensoverschrijdende dienstverlening. Om het complexe fusietraject te begeleiden, was Refresco op zoek naar een bank voor een strategische adviesrol.

Refresco
 

Nidera

Nidera is een internationale producent, handelaar en leverancier van landbouw- en bio-energieproducten en diensten. Het bedrijf had de ambitie om uit te groeien tot een wereldwijde speler en zocht daarom een strategisch partner om gezamenlijk te investeren. Mede door onze uitgebreide sectorkennis werd die gevonden in China.

Video over de samenwerking tussen Nidera en ABN AMRO

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube