Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhalen Real estate

Een verantwoorde gebouwde omgeving is ons vertrekpunt. Wij willen een belangrijke rol spelen in de verduurzaming van vastgoed in Nederland. Dit doen wij door innovatieve projecten te ondersteunen, transformatie te stimuleren en te streven naar energie-efficiëntie in bestaande gebouwen. Samen met de sector willen we deze ambitie vormgeven. Bekijk de inspirerende verhalen van klanten die hun doelstellingen hebben gerealiseerd. Mede mogelijk gemaakt door onze sectorexpertise en financiële diensten.

 

Pontsteiger

Pontsteiger is één van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam. Het richt het zich op boven De Houthavens, het hele gebied is aangewezen als duurzame herontwikkelingslocatie.

Pontsteiger
 

Dudok

Dudok Groep heeft in Dordrecht het oude postkantoor veranderd in een blikvanger: Post120. Het is niet alleen gelukt Post120 zelf aan de hoogste duurzaamheidseisen te laten voldoen, ook het bouwproces en de omgeving hebben het BREEAM duurzaamheidscertificaat gekregen.

Dudok
 

Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij) verhuizen naar één gebouw in Amsterdam Zuid. Het leegstaande kantoorpand wordt ‘vernieuwbouwd’ volgens de laatste duurzaamheidstechnieken.

Goede Doelen Loterijen
 

Green Loan

OVG Real Estate en ABN AMRO realiseren de eerste gecertificeerde groene lening op vastgoedgebied. Met deze Green Loan van 80 miljoen euro krijgt ruim 50.000 m² leegstaand commercieel vastgoed een nieuwe bestemming.

Boutique Offices
 

New Tide

Stadsdeel Prins Alexander krijgt een nieuwe impuls door het project New Tide. In een gebied met veel leegstand krijgt het voormalig hoofdkantoor van NRC Handelsblad een duurzaam tweede leven.

Tweede leven voor kantoor in Prins Alexander
 

Wonam

Wonam ontwikkelt als woningbouworganisatie betaalbare huurwoningen voor het middensegment in Amsterdam. Er is grote behoefte aan dit type woningen. Tot 2020 realiseert Wonam 2.500 huurwoningen voor het middensegment.

Wonan
 

Geste Groep

Geste Groep kreeg de kans om in Den Haag het oude belastingkantoor bij het Hollands Spoor te transformeren naar een nieuwe bestemming. Het bedrijf ging zoek naar een partij die haar kon adviseren, kritisch kon meedenken en de plannen wilde financieren.

New dynamics at Den Haag Hollands Spoor
 

Belkanto

Een voormalig belastingkantoor vlakbij station Heerenveen stond lang leeg. Niemand had interesse. De buurt ergerde zich aan de situatie. Totdat Erik Zwanenburg met een creatieve oplossing kwam: transformeer het gebouw tot 52 appartementen, die allemaal onder de huursubsidiegrens vallen.

Belkanto
 

Camelot

Wat te doen met een leegstaand, 55 meter hoog, zestien verdieping tellend pand, vlakbij station Eindhoven? De Technische Universiteit Eindhoven kwam voor die vraag te staan. Camelot bedacht een prachtig en uitdagend plan om woonruimte voor studenten te creëren.

Camelot
 

Change=

Met een vooruitstrevend woonconcept voor werkende jongeren speelt Change= in op een tekort aan betaalbare huurwoningen voor een grote groep met een lagere of mbo-opleiding. Het ontbreken van geschikte woonruimte staat hun maatschappelijke carrière in de weg.

Testbeeld
 

Maatschap TORE

Met de komst van een dependance van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer, is de vraag naar betaalbare woningen voor jongeren toegenomen. Maatschap TORE ziet een kans en transformeert een leegstaand kantoorgebouw in 80 betaalbare huurwoningen voor jongeren en studenten.

Testbeeld
 

OVG

OVG is projectontwikkelaar in de vastgoedsector en voorloper op het gebied van duurzaamheid. In opdracht van Deloitte ontwikkelde zij het duurzaamste kantoorpand ter wereld: The Edge. Het pand is gebouwd in de baan van de zon en heeft 1800 m² zonnepanelen.

ABN ondersteunde OVG bij de ontwikkeling van The Edge in Amsterdam
 

Delta Development

Delta Development ontwikkelde het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services op Park 20|20, het duurzame cradle-to-cradle bedrijvenpark in Hoofddorp. Dankzij dit project wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van vastgoed in Nederland.

Video over de samenwerking tussen Delta Development en ABN AMRO
 

DVM

Voor de herontwikkeling van elf 17de-eeuwse grachtenpanden was DVM op zoek naar een partij die mee wilde denken en het vertrouwen gaf door hier gezamenlijk in te willen stappen. Het betrof de monumentale herontwikkeling van het nieuwe Waldorf Astoria en kantoren voor Rituals en Brown Forman.

Video over de samenwerking tussen DVM en ABN AMRO
 

Provast

De Markthal is de eerste overdekte markthal van Nederland en uniek in de wereld door de combinatie met woningen. Voor dit uitdagende project zocht Provast een financier met diepgaande kennis van projectfinanciering en een langetermijnvisie op de vastgoedmarkt.

Provast en ABN AMRO werkten samen bij de ontwikkeling van de Markthal in Rotterdam

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube