Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhalen Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ondernemingen en consumenten. Verduurzaming van vastgoed, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsprocessen en gebruik van schone energie zijn daar voorbeelden van. Bekijk de inspirerende verhalen over duurzame projecten. Gerealiseerd vanuit de gedeelde overtuiging dat duurzaamheid bijdraagt aan een betere wereld. 

 

Zonnepark XXL

Zonnepark XXL is één van de grootste zonneparken van Nederland. Het is gevestigd op de motorparkeerplaats van het TT Circuit Assen en maakt zo optimaal gebruik van beschikbare ruimte. Ruim 21.000 zonnepanelen dienen als carport voor 14.000 motoren.

Uniek zonnepark op TT Circuit Assen; Zonnepark XXL
 

Geste Groep

Geste Groep kreeg de kans om in Den Haag het oude belastingkantoor bij het Hollands Spoor te transformeren naar een nieuwe bestemming. Het bedrijf ging zoek naar een partij die haar kon adviseren, kritisch kon meedenken en de plannen wilde financieren.

New dynamics at Den Haag Hollands Spoor
 

Grieg Green

Als het aan Grieg Green ligt, neemt het aantal schepen dat volgens de schadelijke beaching-methode wordt gesloopt, steeds verder af. Het Noorse bedrijf koopt schepen en verkoopt deze aan sloperijen in Turkije en China waar schepen op duurzame wijze worden ontmanteld. Met een groeifinanciering kreeg Grieg Green meer financiële ruimte om verder bij te dragen aan het verduurzamen van de scheepvaartindustrie.

Video over de samenwerking tussen Grieg Green en ABN AMRO
 

Delta Lloyd Bank

Delta Lloyd Bank verstrekt spaarrekeningen en hypotheken aan particulieren. Om hypotheken te financieren worden spaargeld en securitisaties gebruikt. Delta Lloyd Bank was op zoek naar een structuur zonder de gebruikelijke swap. ABN AMRO kwam met een innovatieve oplossing die volledig aansloot bij de behoefte van Delta Lloyd Bank en de huidige marktsituatie.

Video over de samenwerking tussen Delta Lloyd Bank en ABN AMRO
 

Van Oord

Van Oord is een vooraanstaand aannemer in bijzondere waterbouw- en offshore-projecten. In de Noordzee bouwt het bedrijf één van de grootste windparken ter wereld: Gemini. Het project is van groot belang voor de realisatie van Nederlandse klimaatdoelstellingen. Participatie van een Nederlandse bank was essentieel om met de bouw van Gemini te kunnen starten.

Video over de samenwerking tussen Van Oord en ABN AMRO
 

DVM

DVM bouwt en exploiteert eigen vastgoed in Amsterdam. Toen in 2007 elf 17de-eeuwse grachtenpanden op de markt kwamen, zag het direct kans om iets speciaals te realiseren. DVM zocht naar een partij die mee wilde denken, vertrouwen gaf en bereid was hier gezamenlijk in te stappen.

Video over de samenwerking tussen DVM en ABN AMRO
 

OVG

OVG is projectontwikkelaar in de vastgoedsector en voorloper op het gebied van duurzaamheid. In opdracht van Deloitte ontwikkelde zij het duurzaamste kantoorpand ter wereld: The Edge. Het pand is gebouwd in de baan van de zon en heeft 1800 m² zonnepanelen. OVG zocht een financier met dezelfde visie en overtuiging.

ABN ondersteunde OVG bij de ontwikkeling van The Edge in Amsterdam

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube