Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Reggefiber

Over Reggefiber

Reggefiber is een joint venture van KPN en Reggeborgh, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel voor consumenten. In 2005 gestart, zijn zij inmiddels al in meer dan 200 gemeenten actief en hebben ze ruim 1,7 miljoen huishoudens op glasvezel aangesloten.

Behoefte Reggefiber

Om de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk te financieren zocht Reggefiber nieuwe financieringsbronnen in aanvulling op de reeds lopende bankfinanciering. De vaak langetermijn-horizon van institutionele beleggers sloot perfect aan bij het infrastructurele karakter van een glasvezelnetwerk.

 

Aanpak en oplossing

ABN AMRO bood een vernieuwende financieringsconstructie waar een langetermijn-financiering gekoppeld wordt aan assets met een lange economische levensduur. Deze assets leveren naar verwachting stabiele toekomstige kasstromen. De inkomsten uit abonnementen op het glasvezelnetwerk komen (deels) ten goede aan de institutionele investeerders. Gedurende de looptijd ontvangen zij rente en aflossingen van de financiering.

Wij regelden een kortetermijn-overbruggingskrediet zodat meteen met de bouw gestart kon worden. Daarnaast zochten wij financiering via de kapitaalmarkt voor afgebouwde netwerken; wij benaderden institutionele investeerders die ook de verdere groeiplannen van Reggefiber konden ondersteunen. Ten slotte adviseerden wij als sole hedge provider over verschillende renterisico beperkende oplossingen.

Veranderingen in rentestanden kunnen de waarde van uw bedrijf op lange termijn beïnvloeden. Zowel bij een stijgende rentestand (investeringsrisico) als een dalende rentestand (liquiditeitenrisico) zijn er risico's.
 

Relevante factoren


  • Het online dataverkeer blijft groeien en bestaande infrastructuur (koper en kabel) bereikt op den duur zijn maximale capaciteit.

  • De Europese Unie ziet zeer snel breedband als voorwaarde voor economische groei. Glasvezel is de infrastructuur die de groei in dataverkeer kan faciliteren.

  • Nederland scoort internationaal hoog met diensten als supersnel breedband en HD-televisie. Mede door de ontwikkeling van nieuwe toepassingen zal de behoefte aan glasvezel steeds meer toenemen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube