Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Refresco Gerber

Over Refresco

Refresco is de grootste Europese bottelaar van frisdranken en vruchtensappen voor zowel supermarkten als voor A-merkfabrikanten. Met productielocaties in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Finland. De onderneming heeft een omzet van € 1,5 miljard, verwerkt een volume van 5 miljard liter en heeft 3.000 medewerkers in dienst.

Behoefte Refresco

Volgens Refresco is consolidatie in de sector noodzakelijk, zodat klanten kunnen profiteren van schaalvoordelen en grensoverschrijdende dienstverlening. Zij overleggen dan ook regelmatig met concurrenten. In 2012 zijn er concrete fusiegesprekken gestart met Gerber Emig. Om dit complexe traject te begeleiden, was Refresco op zoek naar een bank voor een strategische adviesrol.

 

Aanpak en oplossing

Dankzij onze langdurige relatie met Refresco bij onder andere overnames en diepgaande kennis van de markt en sector, zijn wij benaderd om een visie te geven op het fusietraject. Door de juiste disciplines binnen de bank samen te brengen, konden wij snel een samenhangende en duidelijke zienswijze presenteren.

Onze strategie om tot een succesvolle fusie te komen, resulteerde in de opdracht om Refresco en haar aandeelhouders (private equity partijen) te adviseren.  Daarnaast was ABN AMRO Mandated Lead Arranger. Door hechte samenwerking met Refresco is dit traject tot een goed einde gebracht. En, heeft de gefuseerde onderneming Refresco Gerber voor de beursnotering in 2015 gekozen voor de begeleiding van ABN AMRO.

 

Relevante factoren


  • Het bouwen van een duurzame onderneming staat centraal.

  • De fusie en beursnotering bieden meer kansen om te investeren in innovatie, groei te realiseren en de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube