Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Provast

Over Provast

Provast is een vooraanstaande (her)ontwikkelingsspecialist. Zij realiseren hoogwaardig en duurzaam vastgoed in binnensteden. De projecten zijn echte city landmarks die de stedelijke structuur versterken. Nauwe samenwerking met gemeentes, aannemers, financiers en andere belanghebbenden speelt een cruciale rol in hun succes. Dit zorgt voor gedragen projecten die echt onderdeel zijn van de stad.

Behoefte Provast

Op de plek waar Rotterdam is ontstaan, zag Provast een kans om de eerste overdekte foodmarkt van Nederland te realiseren. In het gebouw zijn verschillende functies vermengd: retail, wonen en parkeren. Daarmee is het een uniek concept op de wereld. Voor dit uitdagende project zochten ze een financier met diepgaande kennis van projectfinanciering en een langetermijnvisie op de vastgoedmarkt.

 

Aanpak en oplossing

Dit soort projecten kan alleen worden gerealiseerd met gezamenlijk ondernemerschap. Hierbij is het belangrijk om door de economische situatie van het moment heen te kijken. Dit vraagt om een goed begrip van de complexiteit en eventuele pijnpunten. En, samenwerken op gestructureerde en transparante wijze. De omvangrijke financiering is ter beschikking gesteld in combinatie met een gestructureerde rentecap. Hiermee ondersteunden wij de ontwikkeling van de Markthal met als resultaat een upgrade van het hele gebied en de stad Rotterdam.

 

Relevante factoren


  • Provast werkt samen met dié partijen die qua expertise, ervaring en asset class voor het hoogste resultaat zorgen.

  • De keuze voor functievermenging was in belangrijke mate bepalend voor het succes.

  • Corio en Vesteda hadden op voorhand al delen gekocht. Dit bevestigde het vertrouwen in de Markthal vooraf.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube