Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie OVG Real Estate

Over OVG

OVG Real Estate is een internationale projectontwikkelaar en een voorloper in de vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. Geïnspireerd door Al Gore en het Clinton Global Initiative hebben zij dit thema omarmd. Dit betekent een nieuwe, verantwoorde én betaalbare manier van ontwikkeling van gebouwen. Rekening houdend met de toekomstige schaarste aan o.a. energie, land en grondstoffen.

Behoefte OVG

OVG's opdrachtgever Deloitte wilde twee kantoorlocaties samenvoegen. De wens was om een nieuw pand te ontwikkelen op de Zuidas in de nabijheid van de VU Amsterdam. Een zeer hoge BREEAM-kwalificatie was het uitgangspunt. OVG zocht voor de realisatie van dit duurzame kantoorpand een partij die dezelfde visie en overtuiging deelt en dit project wilde financieren.

 

Aanpak en oplossing

Sinds 2006 zijn wij een trusted advisor van OVG. Door een continue dialoog te voeren over toekomstige ontwikkelingen, waren wij vroeg op de hoogte van dit project en hebben proactief aangegeven in te willen stappen. Onderdeel van de projectfinanciering was een innovatieve oplossing door het inzetten van de GO-regeling. Met een renteswap om een renteschommeling te kunnen opvangen gedurende de bouwfinanciering. Met deze oplossing geven wij invulling aan onze ambitie om het vastgoed in Nederland te verduurzamen.

 

Relevante factoren


  • The Edge is onderdeel van het commitment om € 1 miljard euro in duurzaam vastgoed te investeren.

  • Technische innovatie door nauwe samenwerking, bijvoorbeeld licht via ethernet van Philips.

  • The Edge voorkomt 42 miljoen kg CO2-uitstoot over 10 jaar.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube