Voortbouwend op onze agri commodities klantrelatie die jaren terug gaat, heeft ABN AMRO Nidera ondersteund als financieel adviseur in de verkoop van een deel van het bedrijf aan COFCO. Door onze ervaring in grensoverschrijdende, cross-continent transacties, met name met Aziatische kopers/bieders, zorgden we ervoor dat Nidera competitief bleef gedurende het hele proces.

Behoefte Nidera

Nidera was op zoek naar een strategische partner om gezamenlijk te investeren in hun groeiambities. De combinatie van de binnenlandse marktpositie van COFCO in China en het internationale handelsnetwerk van Nidera, maakt het mogelijk om gezamenlijk een wereldwijd landbouwbedrijf neer te zetten. Zo zetten zij een grote stap om hun ambities in de wereldwijde graan- en oliemarkten waar te maken.

Aanpak en oplossing

Door onze uitgebreide Corporate Finance en Agri commodities sectorkennis ondersteunden wij Nidera bij de voorbereiding en uitvoering van deze complexe transactie. Onze ervaring in grensoverschrijdende, cross-continent M&A trajecten, met name met Aziatische bieders, zorgde dat we in Nidera’s specifieke behoeften konden voorzien gedurende het gehele proces. Dit veeleisende proces, dat op drie verschillende continenten liep, resulteerde in een toegenomen competitie en hogere waarderingen voor de verkopende aandeelhouders.
 
Als financieel adviseur van Nidera zijn we gedurende de daarop volgende onderhandelingen en het intensieve due diligence traject nauw betrokken geweest. Ons vaste team voelde de behoeften van de klant goed aan en vertaalde deze naar concrete acties. Zo hebben we Nidera gedurende het hele traject ondersteund.

"We kregen China als onze thuismarkt."

—Ton van der Laan - CEO Nidera

Relevante factoren

  • De Chinese en andere Aziatische markten zijn de grootste en snelst groeiende markten voor granen en oliehoudende zaden
  • Consolidatie van COFCO en Nidera zal de synergiën maximaliseren en een nieuwe toonaangevende wereldwijde speler introduceren

Nidera infographic