Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Nidera

Over Nidera

Nidera is een internationale producent, handelaar en leverancier van landbouw- en bio-energie producten en diensten. Ze zijn een supply chain business en verzorgen een efficiënte aansluiting tussen producenten van basisproducten en gebruikers. Met sterke traditionele wortels in Europa en Zuid-Amerika waar hun klanten vertrouwen op hun gevestigde wereldwijde netwerk voor consistente levering.

Behoefte Nidera

Nidera was op zoek naar een strategische partner om gezamenlijk te investeren in hun groeiambities. De combinatie van de binnenlandse marktpositie van COFCO in China en het internationale handelsnetwerk van Nidera, maakt het mogelijk om gezamenlijk een wereldwijd landbouwbedrijf neer te zetten. Zo zetten zij een grote stap om hun ambities in de wereldwijde graan- en oliemarkten waar te maken.

 

Aanpak en oplossing

Door onze uitgebreide Corporate Finance en Agri commodities sectorkennis ondersteunden wij Nidera bij de voorbereiding en uitvoering van deze complexe transactie. Onze ervaring in grensoverschrijdende, cross-continent M&A trajecten, met name met Aziatische bieders, zorgde dat we in Nidera’s specifieke behoeften konden voorzien gedurende het gehele proces. Dit veeleisende proces, dat op drie verschillende continenten liep, resulteerde in een toegenomen competitie en hogere waarderingen voor de verkopende aandeelhouders.

Als financieel adviseur van Nidera zijn we gedurende de daarop volgende onderhandelingen en het intensieve due diligence traject nauw betrokken geweest. Ons vaste team voelde de behoeften van de klant goed aan en vertaalde deze naar concrete acties. Zo hebben we Nidera gedurende het hele traject ondersteund.

Basismetalen, zoals koper, zink, lood, nikkel en aluminium. Edelmetalen, zoals goud, zilver, platina en palladium. Energie, zoals olie en diesel.
 

Relevante factoren


  • De Chinese en andere Aziatische markten zijn de grootste en snelst groeiende markten voor granen en oliehoudende zaden.

  • Consolidatie van COFCO en Nidera zal de synergiën maximaliseren en een nieuwe toonaangevende wereldwijde speler introduceren.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube