Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal Kipp & Zonen

Over Kipp & Zonen

Kipp & Zonen levert een compleet assortiment van toonaangevende instrumenten en toebehoren voor het meten van zonnestraling en atmosferische eigenschappen. Deze worden gebruikt in de meteorologie, hydrologie, industrie, duurzame energie, landbouw en volksgezondheid in meer dan 175 landen. De expertise van Kipp & Zonen en de nauwe banden met de wetenschappelijke wereld hebben geleid tot hoogwaardige oplossingen voor het meten van atmosferische eigenschappen. Zoals de stratosferische ozonlaag en UV Spectra.

 
Meetinstrumenten

Kipp's behoefte

Kipp wil graag haar merk versterken om zo een toonaangevend bedrijf in de markt te worden. Het vertrek van een CEO was het moment voor de bestaande meerderheidsaandeelhouder om aandelen te verkopen aan Nordian Capital Partners. Dankzij deze nieuwe meerderheidsaandeelhouder kan Kipp & Zonen zich richten op internationale uitbreiding. Joost Sars van Nordian Capital Partners heeft de aanvraag voor de financiering van de overname van de aandelen (MBO) van Kipp en Zonen ingediend bij ons en andere Nederlandse grootbanken.

 

Onze aanpak

ABN AMRO heeft vertrouwen in het nieuwe management. Samen hebben we een creatieve oplossing in de financieringsstructuur gevonden. Dat kan omdat we de markt begrijpen waar Kipp & Zonen zich bevindt. Voor de toekomst hebben we afgesproken hoe ABN AMRO verdere groei of strategische overnames kan financieren. We kijken niet alleen naar deze transactie, maar denken ook na hoe we in de toekomst kunnen samenwerken.

Instrumenten Kipp
 

Onze oplossing

Met onze financiering heeft Kipp & Zonen de ruimte om te ondernemen én te groeien. Wij hebben namelijk een gedeelte van de overname gefinancierd met een committed krediet in rekening-courant. Dit biedt veel flexibiliteit, vooral als ze eerder willen aflossen. Ook hebben we standaarddocumenten gebruikt. Dat scheelt dan weer in de juridische kosten. Na 3 maanden was de overname van de aandelen rond. Evenals het verlenen van een passend werkkapitaalkrediet.

 

Joost Sars, Nordian Capital Partners

'Belangrijke reden voor ons om te kiezen voor ABN AMRO was hun snelheid, affiniteit met de business en flexibiliteit,' aldus Joost Sars, Investment Director.

Joost.sars@nordian.nl
+31 (0)6 53 80 33 91

Joost Sars
 
Mark Koolen

Betrokken directeur Mark Koolen:

'We waren al jarenlange huisbankier van Kipp & Zonen, maar dit betekende geenszins dat we op onze lauweren konden en wilden rusten. Samen met het professionele management en de nieuwe aandeelhouder hielden we elkaar scherp en gingen voor een topprestatie. Trots op dit partnership en alle vertrouwen in de toekomst!'

Mark Koolen, Directeur Bedrijven Haaglanden 
+31 (0)6 51 02 89 92
mark.koolen@nl.abnamro.com

 
Ben Bruijn

Betrokken specialist Ben Bruijn:

'Wij zijn de trotse huisbankier van Kipp & Zonen, een innovatief kennisbedrijf en wereldwijd marktleider, dat door capabel management en aandeelhouders steeds een stapje voorloopt.'

Ben Bruijn, Specialist Bedrijfsovernames
+31 (0) 10 402 50 08
ben.bruijn@nl.abnamro.com

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube