Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie IHC

Over IHC

Koninklijke IHC is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerde schepen voor natte mijnbouw- en baggeractiviteiten en belangrijke speler op het gebied van complexe maatwerk off-shore schepen. Door continu in te zetten op technologische innovatie, blijven zij voorop lopen in de markt en voldoen de schepen steeds aan de veranderende eisen van de wereldwijde klantenkring.

Behoefte IHC

IHC wilde haar positie als innovatief maritiem technologiebedrijf behouden en uitbreiden. Een duidelijke structuur met een meerderheidsaandeelhouder was daarvoor noodzakelijk. De verschillende aandeelhouders waren op zoek naar een partij die deze complexe transactie kon begeleiden en faciliteren.

 

Aanpak en oplossing

Door onze kennis over IHC, sectorkennis en ervaring met dit soort transacties, konden wij steeds creatieve oplossingsrichtingen aandragen. Onze executiekracht, de expertise van onze productspecialisten en de betrokkenheid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, hebben geresulteerd in een succesvolle transactie.

Naast het strategische advies tijdens dit complexe traject, heeft ABN AMRO de financiering van deze aandelenoverdracht gestructureerd. Het grootste deel van deze financiering is door ons ter beschikking gesteld. Deze transactie heeft uiteindelijk geresulteerd in een meerderheidsaandeel van de Indofin Group van 62%.

 

Relevante factoren


  • De baggerbedrijven Boskalis en Van Oord zijn blij met de aandeelhouderswijziging, omdat technologische kennis en innovatie voor Nederland behouden blijven.

  • Indofin is een investeringsmaatschappij die belangen heeft in de scheepsbouw, energie, mijnbouw, transport en vastgoed.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube