Over H&S

H&S is gespecialiseerd in internationaal transport van vloeibare levensmiddelen. Over asfalt, per spoor en boot. Door het geautomatiseerd aansturen van goederenstromen, krijgt de transporteur producten snel op plaats van bestemming. Het familiebedrijf bestaat al ruim vijftig jaar en transport is niet meer de enige bedrijfstak. Van sappen mengen en koelen tot aan verpakken en transporteren. H&S monitort het hele proces. Voedselveiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. Om aan de hoge eisen van de markt te voldoen, verbetert het bedrijf continu zijn processen. En blijft investeren. In onder andere een nieuwe aseptische lijn, waarmee producten onder steriele condities worden afgevuld. Dit alles levert een unieke combinatie van activiteiten op, waardoor H&S zich in de kijker van grote opdrachtgevers speelt.

Behoefte van H&S

Voedselveiligheid is allesbepalend. Klanten en consumenten stellen hoge eisen. En de overheidsvoorschriften zijn streng. Het waarborgen van kwaliteit telt zwaar voor H&S. Niet voor niets dat processen tot in de puntjes zijn geregeld. Dit doet het bedrijf door flexibel te zijn en te investeren. Zo ook in een aseptische lijn voor de verpakking van vruchtenconcentraten om producten onder steriele condities af te vullen. Om dit te realiseren ging H&S op zoek naar een gesprekspartner die hun markt en strategie verstaat. En die bereid is in een ondernemende onderneming te faciliteren.

"Wij hebben de ervaring met ABN AMRO dat men buitengewoon proactief was. En verstand had van de sector."

— Ubbo Hempenius, CEO H&S Group

Onze aanpak

Voordat H&S overstapte naar ABN AMRO als huisbank, hadden we al een paar jaar proactief contact met het familiebedrijf. Na de succesvolle overdracht van het betalingsverkeer en overname van garanties, helpen wij nu hun internationale ambitie te realiseren. Dankzij onze sectorkennis weten we wat er speelt en kunnen we snel schakelen. Het bedrijf levert kwaliteit, en is niet bang om te investeren. We financierden hun werkkapitaal, en maakten de aseptische lijn mogelijk. Met het leasen van containers en vrachtauto's, kunnen we daarnaast in hoge mate bevoorschotten. Zo kan H&S nu een hogere kwaliteit leveren en blijft de voedselveiligheid gewaarborgd.