Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Grieg Green

Over Grieg Green

Grieg Green is onderdeel van de Grieg Star Group, die meer dan 130 jaar maritieme ervaring heeft. De Noorse rederij hecht veel waarde aan het verduurzamen van de scheepvaartindustrie. Met het one-stop-shop-recyclingconcept biedt Grieg Green scheepseigenaren een alternatief voor de controversiële beaching-methode. Het bedrijf koopt schepen en verkoopt deze aan gecontracteerde sloperijen in Turkije en China waar duurzaam slopen wordt gegarandeerd.

Behoefte Grieg Green

De cijfers liegen er niet om: meer dan de helft van schepen in de commerciële scheepvaart wordt gesloopt op het strand. Dit wordt beaching genoemd. Grieg Green vindt dat dit aantal omlaag moet. Daarom zocht het bedrijf een groeifinanciering. Daarnaast wil Grieg Green snel kunnen handelen wanneer een scheepseigenaar een schip wil recyclen. En hem direct een passend alternatief bieden voor beaching dat financieel en operationeel acceptabel is.

 

Aanpak en oplossing

ABN AMRO heeft veel ervaring en specialistische kennis van de maritieme sector. Daarom kennen wij de duurzaamheidskwesties. Als mede-oprichter van het Sustainable Shipping Initiative (SSI) streven wij er met andere partijen in de keten naar om duurzame veranderingen te realiseren. Wij hebben proactief contact gezocht met Grieg Green vanwege de alternatieve sloopmethode die zij aanbieden. Door ons te verdiepen in het bedrijf en haar behoefte konden wij snel bepalen wat Grieg Green nodig had om te groeien.

Grieg Green had behoefte aan financiële ruimte. Daarom is een passende werkkapitaal financiering verstrekt. Door het bedrijf in contact te brengen met ons netwerk heeft zij meer mogelijkheden om zaken te doen en kan het bedrijf scheepseigenaren informeren over de alternatieve sloopmethode. We zijn verheugd dat wij, door inzet van onze financiële kracht en knowhow, kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de scheepvaartindustrie.

 

Relevante factoren


  • Van de 1.026 gerecycleerd schepen in 2014 zijn er 641 gesloopt op het strand (62,5%).

  • Beaching gebeurt voornamelijk in India, Pakistan en Bangladesh.

  • Er is toenemende druk van vrachteigenaren, de media en milieugroepen op scheepseigenaren om te verduurzamen. 

  • Maersk, Boskalis, Hapag Lloyd, Teekay Corporation, Höeg LNG laten hun schepen uitsluitend bij werven slopen.

Meer weten over uw mogelijkheden? Neem dan contact op met een expert bij u in de regio.

Bel uw regiodirecteur

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube