Naar de navigatie Naar de inhoud

Deal-informatie Geste Groep

Over Geste Groep

Geste Groep is actief in de ontwikkeling en exploitatie van onroerend goed in met name Den Haag. Geste voelt zich verbonden met Den Haag en wil het beste doen voor de stad en haar inwoners. De ambitie van oprichter Gerard Stevers is om de binnenstad veilig te maken, zodat je hier veilig met je gezin kan lopen. Geste Groep gelooft in duurzame ontwikkeling. Beter een pand herbestemmen dan slopen.

 

Behoefte Geste Groep

Het gebied rondom het Hollands Spoor kent veel leegstand. De gemeente wil dit gebied daarom transformeren naar een mix van wonen, uitgaan en bedrijvigheid. Geste Groep kreeg de kans om het oude belastingkantoor, dat 8 jaar leeg stond, te transformeren naar een nieuwe bestemming. Geste Groep was op zoek naar een partij die haar kon adviseren, kritisch kon meedenken en de plannen wilde financieren.

 

Aanpak en oplossing

ABN AMRO heeft een lange relatie met Geste Groep. Wij vinden het belangrijk om duurzame ontwikkeling, zoals transformaties, te ondersteunen. Geste is in heel Europa op zoek gegaan naar de beste voorbeelden om studenten te huisvesten. Door de gestructureerde en heldere aanpak konden we met veel vertrouwen in dit project stappen en een financiering beschikbaar stellen. Door deze transformatie wordt niet alleen 4.200 m² leegstaand vastgoed uit de markt gehaald, maar krijgt ook het gebied Hollands Spoor een upgrade. De nieuwe inwoners zorgen voor een impuls.

 

Relevante factoren


  • De gemeente Den Haag wil deze entree naar de binnenstad weer in oude glorie herstellen.

  • Het gebied krijgt ook aandacht van de landelijke politiek. Minister Plasterk is onlangs op werkbezoek geweest.

  • Geste heeft al twee gebouwen in dit gebied succesvol getransformeerd

  • Een strenge selectieprocedure van studenten draagt bij aan het succes op lange termijn.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube