Naar de navigatie Naar de inhoud

Klantverhaal Entropia Digital

Over Entropia Digital

Entropia Digital biedt een netwerk voor kritische mobiele bedrijfscommunicatie. Waar GSM eindigt, begint Entropia. Met TETRA -techniek maakt zij spraak- en dataverkeer mogelijk tussen mobilofoons en portofoons onderling én richting meldkamer. Entropia Digital biedt deze communicatiediensten in Nederland en België, binnenkort ook in Engeland. Het netwerk bestaat uit bijna 300 zendmasten. Klanten van Entropia Digital zijn onder andere het AMC, UMC Nijmegen, DHL en Bayer. Ook grootschalige evenementen zoals de Amstel Gold Race, Tour de France en De Vierdaagse van Nijmegen gebruiken het netwerk van Entropia. Ze zijn genomineerd voor de Succes Award 2014 in de categorie 'Mobiele netwerkoperatorbranche'.

TETRA, oftewel Terrestrial Trunked Radio, is een digitale standaard voor radiocommunicatie.
 

Philip Vercruysse, Entropia Digital

'...wij hebben voor ABN AMRO gekozen omdat snel en adequaat werd gehandeld en dat ook een financiering op maat aan Entropia Digital werd aangeboden,' aldus Philip Vercruysse, CEO.

philip.vercruysse@entropia.eu
+32 479 800 008 (België)

Betrouwbare communicatie voor kritische gebruikers
 
Entropia Digital

Entropia's behoefte

Entropia had meer zendmasten nodig om het netwerk landelijk dekkend te maken in Nederland en België. Belangrijk voor de Nederlandse economie volgens Philip Vercruysse: 'Onze economische infrastructuur is afhankelijk van goede communicatie. Bij het lossen van een schip in de haven van Rotterdam, als een verpleger direct informatie moet delen met een arts, wanneer een medewerker van Rijkswaterstaat moet doorgeven waar een stremming plaats heeft: overal is snelheid en zekerheid van communicatie cruciaal.'

 

Onze aanpak

Voor de financiering klopte Entropia Digital aan bij ons. Het eerste doel van relatiemanager Adriaan Slob was begrijpen wat Entropia Digital doet en kijken welke financieringsmogelijkheden ABN AMRO hiervoor heeft. Specialist Groei & Innovatie Ankie Balgit wist precies hoe Entropia Digital en de markt in technisch en commercieel vlak werkt. Hierdoor konden zij een goede vertaling maken naar de best passende financieringsoplossing.

Entropia Digital
 

Onze oplossing

Door de snelle groei, de vele investeringen en het afwijkend afschrijvingsbeleid voldeden enkele ratio's van Entropia niet aan de gebruikelijke bancaire normen. Er was echter meer dan voldoende aanleiding om vertrouwen te hebben in de uitbreidingsplannen en de financiële haalbaarheid. Het landelijk netwerk zorgt dat niet alleen bestaande relaties meer diensten afnemen maar ook voor nieuwe klanten. Entropia heeft een uitstekende naam als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Grote partijen zoals KPN Zakelijke Markt zijn hiervan overtuigd, zij verkopen de diensten van Entropia.

De Groei & Innovatielening van ABN AMRO sluit naadloos aan op de ambities van Entropia Digital. Daarnaast hebben we het werkkapitaal gefinancierd met een rekeningcourantkrediet. Verder is het eigen vermogen prima en heeft ze voor de investering meer dan de helft zelf ingebracht. De verwachte omzet voor 2013-2014 was realistisch en goed onderbouwd. Hun omzet en het ' recurring revenue '-verdienmodel geven ons het vertrouwen dat de toekomstige kasstroom voldoende is voor rente en aflossing. En ook ruimte laat voor verdere investeringen.

Een verdienmodel waar bij het bedrijf (voor een deel) zekere omzet heeft voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld een telecombedrijf dat zekere inkomsten heeft voor een bepaalde periode door afgesloten abonnementen.
 
Entropia Digital

Betrokken relatiemanager Adriaan Slob:

'Ik ben blij dat Entropia het vertrouwen heeft gegeven aan de beste bank voor ondernemend Nederland.'

Adriaan Slob
Relatiemanager TMT, ABN AMRO Bedrijven Het Groene Hart
+31 (0)6 53 87 57 78
adriaan.slob@nl.abnamro.com
nl.linkedin.com/in/adriaanslob/nl 
https://twitter.com/slobreeuwijk

 
Entropia Digital

Betrokken specialist Ankie Balgit:

'Ik ben er trots op dat ABN AMRO heeft kunnen bijdragen aan het invullen van de wens van ondernemer Philip Vercruysse om het eerste commerciële landelijk dekkend TETRA -netwerk in Nederland te realiseren.'

Ankie Balgit, Specialist Groei & Innovatie 
+31 (0)6 23 36 17 47 
ankie.balgit@nl.abnamro.com
nl.linkedin.com/in/ankiebalgit
www.twitter.com/AnkieBalgit

TETRA, oftewel Terrestrial Trunked Radio, is een digitale standaard voor radiocommunicatie.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube