Voor de herontwikkeling van elf 17de-eeuwse grachtenpanden was DVM op zoek naar een partij die mee wilde denken en het vertrouwen gaf door hier gezamenlijk in te willen stappen. Het betrof de monumentale herontwikkeling van het nieuwe Waldorf Astoria en kantoren voor Rituals en Brown Forman. Door het bijzondere track record van DVM en doordat wij al meer dan 50 jaar een duurzame relatie hebben, konden wij het vertrouwen geven dat nodig was om van dit project een succes te maken.

Behoefte DVM

Een uitzonderlijke kans deed zich voor op het moment dat 11 leegstaande kantoorpanden op de grachtengordel in Amsterdam in één keer te koop werden aangeboden. Voor de herontwikkeling van deze panden was DVM op zoek naar een partij die mee wilde denken en het vertrouwen gaf door hier gezamenlijk in te willen stappen.

Aanpak en oplossing

ABN AMRO is vanaf het begin enthousiast geweest over de mogelijkheden van deze 11 panden. Er is een continue dialoog met DVM geweest over de precieze invulling van de herontwikkeling. Om deze unieke transformatie mogelijk te maken hebben wij een projectfinanciering verstrekt. Wij vinden het belangrijk om duurzame ontwikkeling in vastgoed te ondersteunen. Hergebruik van bestaande gebouwen is hiervan een mooi voorbeeld. De panden die er al eeuwen staan, is door deze renovatie een nieuw leven ingeblazen en zijn klaar voor de toekomst.

"Bij zo'n herontwikkeling is het belangrijk dat je bank met je meedenkt en vertrouwen geeft. ABN AMRO was vanaf het begin enthousiast over dit project en was ook bereid direct in te stappen." —Nico Koster, CFO DVM

Relevante factoren

  • DVM heeft bewust gekozen om het risico te spreiden door de panden te transformeren in een hotel en kantoorpanden
  • Het Waldorf Astoria is het nieuwste 5-sterrenhotel in Amsterdam
  • Huurders Rituals en Brown Forman hebben hier hun (Europese) hoofdkantoor gevestigd