Naar de navigatie Naar de inhoud

In gesprek met Change=

Grote ambities met Change=

Change= wil de ontwikkeling stimuleren van jongeren tussen 18 tot 30 jaar met maximaal een mbo-opleiding. Deze groep vindt moeilijk woonruimte. Voor een huurwoning staan ze langer dan tien jaar op de wachtlijst. Het leven en werken gaat ze, eenmaal verlost van het tijd- en energieverslindende zoektocht naar woonruimte veel beter af, zegt Ralph Mamadeus, directeur van Change=. “Aan hun woonwensen tegemoet komen, is goed voor de individuele ontwikkeling en daarmee ook voor de maatschappij. We hebben grote ambities. In Amsterdam bouwen we een complex met 500 appartementen. Eind 2016 zijn ze klaar. Er komen nog negentien van dit soort complexen. Onder meer in Amsterdam Zuidoost, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Eindhoven; in totaal 10-duizend appartementen met een totale investering van 1 miljard euro.”

 

Werken, wonen, leren en leven

Change= is een innovatief concept van werken, wonen, leren en leven. Maatschappelijke winst boeken is belangrijker dan een zo hoog mogelijk financieel rendement. Mamadeus: “Bijzonder aan Change= is dat we nadenken over de vraag: waar kunnen we onze doelgroep nog meer mee helpen dan alleen goede appartementen? Dan kom je uit op ondersteuning bij werk krijgen en houden." De bewoners gaan dit op allerlei manieren merken. In het complex zit straks een vestiging van het uitzendbureau Start People, dat overigens ook een klein deel van de woningen gaat verhuren.

Testbeeld
 

De drukke jonge professionals wordt het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt. Het complex aan het Amsterdamse August Allebéplein dat nu gebouwd wordt, is een smart building, met supersnel internet en gratis internationaal bellen. Goede maaltijden kosten er straks vijf euro en een muntje voor de wassalon 2,50 euro. Change= levert bewoners een netto koopkrachtverbetering op van 200 euro per maand. En de kale huur voor een studio van 28 m2 is schappelijk: 530 euro. Dat is ruim 100 euro minder dan op grond van het puntensysteem aan huur gevraagd zou mogen worden. 

 

Investeren in mensen

“De match tussen mbo'ers en de arbeidsmarkt is gemiddeld slechts zeventig procent. Om de ontbrekende dertig procent te overbruggen, helpen werkgevers nieuwe werknemers bij het halen van een rijbewijs, extra opleiding of het voorfinancieren van huren. Die investering in mensen komt niet meer ten goede aan het bedrijf als werknemers snel weggaan. Toen ik me flink in mbo'ers verdiepte, ben ik me werkelijk rot geschrokken. Ze weten hoe belangrijk het is om een baan te hebben. En toch wisselen ze vaker dan het landelijk gemiddelde van baan, tegen de wil van henzelf of de werkgever in. Ook hun ziekteverzuim is bovengemiddeld hoog. Dat heeft veel met de slechte woonsituatie te maken. Veel tijdelijke adressen, gemiddeld één dag per week naar woonruimte zoeken, tot op hoge leeftijd bij hun ouders wonen of in een garagebox bivakkeren.”

 

Boterham met kaas

De rendementen van Change= en deelnemende partijen liggen lager dan wat de vastgoedsector gewend is omdat ze sociaal rendement ook belangrijk vinden. ABN AMRO doet de projectfinanciering vanuit het maatschappelijke oogmerk van de bank en de grote maatschappelijke verankering van het project. Change= zelf neemt genoegen met een bijzonder laag rendement.

Mamadeus: “Ik laat aan alle deelnemende partijen helder zien hoe we dat doen. Door die transparantie kunnen we ook van investeerders, architectenbureau, adviseurs, aannemer en de gemeente, kwaliteit vragen tegen bescheiden rendementen. Een bruine boterham verdienen: oké. Een boterham met kaas, ook goed. Maar bergen luxe broodjes zalm? Nee, dat zit er bij Change= niet in.”

Heeft u vragen over commercieel en duurzaam vastgoed?

Neem contact op

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube