peelpioniers
Duurzaamheid

PeelPioneers

Anders dan men misschien zou verwachten, zijn de resten van citrusvruchten moeilijk biologisch afbreekbaar en gaat een groot deel de verbrandingsoven in. Dat kan beter! PeelPioneers bedacht een concept waarbij de schillen verwerkt worden tot nieuwe producten. Een duurzaam initiatief met een rendabele businesscase.

Nieuwe grondstoffen

Citrus is de meest geteelde fruitsoort wereldwijd. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks 250 miljoen kilo citrusschillen weggegooid, waarvan het merendeel in verbrandingsovens beland. Een behoorlijke CO2-uitstoot. PeelPioneers kent de waarde van de citrusschil en wilde daar iets mee gaan doen om zo de uitstoot te verminderen. Het bedrijf bedacht een recyclingconcept en maakt van de schillen nieuwe grondstoffen. PeelPioneers produceert onder andere etherische oliën uit de schil die worden gebruikt als geur- en smaakstof voor voedings- en schoonmaakmiddelen. Van de overgebleven pulp maken ze bijvoeding voor vee.

Circulaire oplossing

ABN AMRO ondersteunt deze circulaire oplossing en investeerde in een recyclinginstallatie die eind 2018 bij Renewi in bedrijf gaat en dagelijks 40.000 kg schillen gaat verwerken. PeelPioneers werkt nauw samen met Renewi. Het bedrijf verzamelt en vervoert schillen van supermarkten, cateringbedrijven en restaurants. PeelPioneers wil verder groeien door de bouw van meer fabrieken en het ontwikkelen van technologie om nog meer grondstoffen uit de schil te halen. Volgens ABN AMRO de juiste instelling en een mooie ambitie.

Op zoek naar een financiering voor uw duurzame plannen?

Hergebruik in plaats van sloop. Of een milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Duurzame initiatieven die niet alleen winst in geld kunnen opleveren, maar ook maatschappelijke impact. Dat noemen wij winst op alle fronten. Wat uw duurzame plan ook is, ABN AMRO helpt u graag met een passende financiering. Vraag direct een lening of offerte aan. Of ga met ons in gesprek #financethefuture.

Ontdek onze campagne

Lees meer over 'Winst op alle fronten' en laat u inspireren. Ga naar abnamro.nl/winstopallefronten

Winst op alle fronten campagne

Financiering aanvragen

Heeft u een (duurzaam) financieringsdoel en zoekt u een passende financiering? Vertel ons uw plannen, dan bespreken we samen de beste oplossing. Of vraag direct online een kredietofferte aan.

Ontdek de mogelijkheden