Naar de navigatie Naar de inhoud

Draag bij aan een betere wereld

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ondernemingen en consumenten. Daarom werkt ABN AMRO aan duurzame financiële oplossingen. Graag gaan we met u in gesprek over uw plannen en ambities op dit vlak.

  • Home
  • Duurzaam bankieren

Duurzaam bankieren

Verduurzaming in een stroomversnelling

De wereldbevolking groeit. Zo snel zelfs, dat onze planeet rond het jaar 2100 meer dan 10 miljard mensen telt, voorspellen de Verenigde Naties. Reden te meer om zuinig en duurzaam met onze aarde en de schaarse grondstoffen om te gaan. In 2020 moet 14% van de energie die we in Nederland gebruiken uit duurzame bronnen komen. Niet voor niets zetten steeds meer ondernemers en consumenten verduurzaming hoog op de agenda. Wij dragen graag bij aan duurzame initiatieven. Lees meer over onze rol in het financieren van windenergie, zonne-energie en duurzaam vastgoed.

Duurzame investeerder

Als financiële dienstverlener zien we het als onze verantwoordelijkheid om een betekenisvolle rol te spelen als duurzame investeerder. Zo financieren we projecten die de uitputting van grondstoffen tegengaan, stimuleren we initiatieven die bijdragen aan de Nederlandse energietransitie, en investeren we in ondernemers die zich naast financiële winst richten op maatschappelijk rendement.

Insights

Op ABN AMRO Insights vindt u actuele artikelen over marktontwikkelingen op gebied van duurzaamheid, en leest u ook meer over sectoren zoals Utilities of Real Estate. Blijf op de hoogte en stel uw eigen nieuwsbrief samen.

Klantverhalen

Bekijk de inspirerende verhalen over duurzame projecten. Gerealiseerd vanuit de gedeelde overtuiging dat duurzaamheid bijdraagt aan een betere wereld.