Naar de navigatie Naar de inhoud

Insights Live tijdens het WTT

Thema van de week

Na het succes van 2015 heeft Insights Live dit jaar ook weer vijf seminars verspreid over vijf dagen met één overkoepelend thema: What's Next?!

What's Next?!

In de huidige wereld is verandering eerder regel dan uitzondering, de ondernemer anno 2016 is zich daar continu van bewust. Dat betekent dat hij altijd goed is voorbereid op de volgende stap. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf fit is voor de toekomst?

Tijdens Insights Live komen inspirerende sprekers aan bod die hun bedrijf klaarstoomden voor de toekomst of anderen weten te inspireren een nieuwe koers te gaan varen.

Het programma van maandag 8 februari

De Insights Live week trapt af met een middagevent voor het cluster Public & Real Estate. We ontvangen klanten uit de sector Healthcare, Overheid & Onderwijs en Real Estate. Professor Erik Scherder, Coen van Oostrom en Wim Veen geven ieder vanuit hun eigen expertise tips en inzichten hoe u ervoor kunt zorgen dat u fit bent voor de toekomst.

Impressie dag 1 - Fit voor de toekomst: beweeg en game!

Professor Erik Scherder

Professor Erik Scherder

Beweeg! Dat is wat Scherder, ook wel de beweegprofeet genoemd, mensen altijd adviseert. Volgens Scherder is er een sterk verband tussen fysieke beweging en de gezondheid van je hersenen. Daarom moeten mensen veel meer bewegen, zeker in de huidige wereld, waar we de dagen veelal zittend, achter de computer doorbrengen.

Coen van Oostrom

Coen van Oostrom

Vastgoed bouwen vanuit het perspectief van de klant in plaats vanuit de locatie. Dat was het vernieuwende uitgangspunt van Van Oostrom toen hij in 1997 OVG begon. Het hoofdkantoor van Deloitte in Amsterdam, The Edge, ontwikkeld door Van Oostrom, is het duurzaamste gebouw ter wereld. Daarnaast heeft OVG een nieuw concept over Zorgvastgoed.

Wim Veen

Wim Veen

Zijn gamende zoon deed Veen inzien dat computerspelletjes helemaal niet zo slecht bleken als gezegd werd. Integendeel, het creëert nieuwe werelden en maakt andere manieren van leren mogelijk. De Homo Zappiens, de digitale generatie, leert sneller en anders. Veen legt uit welke gevolgen dat heeft voor ontwikkelingen op de sectoren overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Het programma van dinsdag 9 februari

Dinsdag biedt een programma met interessante sprekers en boeiende onderwerpen, speciaal voor onze International Clients. Door de snel veranderende wereld vinden er machtsverschuivingen plaats. Hoe zullen de economische en geopolitieke verhoudingen zich in de 21e eeuw verder ontwikkelen? En wat betekent dat voor het internationale bedrijfsleven? Neelie Kroes, Martin Wolf en Erik Stam geven vanuit internationaal en Nederlands perspectief hun visie op de actuele ontwikkelingen en de invloed hiervan op grootzakelijke ondernemingen.

Impressie dag 2 - Ondernemen onder onzekere omstandigheden

Neelie Kroes

Neelie Kroes

Na 10 jaar gewerkt te hebben als Eurocommissaris, koos Kroes een nieuwe missie, namelijk door van Nederland een broedplaats voor startups te maken. Onder de leiding van Kroes maakt Startup Delta van ons land 'a space where entrepreneurs stand up, start up then scale up'.

Martin Wolf

Martin Wolf

Door zijn jarenlange ervaring bij de Financial Times heeft Wolf een visie ontwikkeld op de Europese en wereldwijde economie, die veel gehoor vindt. Met autoriteit spreekt hij over de economische relaties die onder een ingewikkeld financieel systeem liggen en wat we ervan kunnen leren.

Erik Stam

Erik Stam

Stam is Hoogleraar strategie, organisatie en ondernemerschap bij departement economie aan de Utrecht University School of Economics. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, stelt Stam dat de meeste innovatie plaatsvindt bij grote bedrijven en niet zozeer bij startups. Stam pleit er dan ook voor dat werknemers ondernemende werknemers worden.

Het programma van woensdag 10 februari

Op woensdag worden klanten van de sectoren Food, Agrarisch en Retail ontvangen. Yvo van Rijen, Onno Kokmeijer en Frans van der Kraan delen ieder vanuit hun eigen expertise hun visie op de toekomst met u.

Impressie dag 3 - Koken met supercomputers, crowdbutching en toekomst boodschappen

Yvo van Rijen

Yvo van Rijen

Als crowdsourcing en -funding kunnen, dan moet crowdbutching ook mogelijk zijn, dacht Van Rijen toen er weer een paar vleesschandalen uitbraken. Van Rijens motto was: eet minder, maar beter en traceerbaar vlees. Koop-eenkoe was het resultaat. Al snel sloeg het concept aan en inmiddels zijn ook de concepten koopeenvarken en koopeenkip uitgerold.

Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer is Executive Chef and Manager van Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura in Amsterdam. Het restaurant heeft sinds 2012 twee Michelin sterren in de zak en Kokmeijer mikt op een derde. De chef is de enige in Nederland die wel eens heeft samengewerkt met Chef Watson en gaat graag een 'creativiteitsbattle' met de supercomputer aan.

IBM Watson

IBM Watson

Watson is een supercomputer. Hij doet mee aan quizzen en wint van de slimste mensen op aarde en weet chef koks te overtreffen in creativiteit. Tot grote verbazing van deze culinaire helden die tot voor kort dachten dat deze eigenschap alleen toebehoorde aan het menselijk brein.

Frans van der Kraan

Frans van der Kraan

Met The Haussmann daagt Van der Kraan de luxe retail sector uit, de Bijenkorf in het bijzonder. In 2016 staat de opening gepland van het nieuwe super-de-luxe warenhuis. De oud CEO van Oger is zeer ambitieus en heeft investeerders bereid gevonden tientallen miljoenen te investeren in het warenhuis.

Het programma van donderdag 11 februari

De donderdag staat in het teken van de sectoren Bouw, Transport & Logistiek en Industrie. Rem & Charlie Koolhaas, Michiel Muller en Ruud Veltenaar geven tips en inzichten hoe u ervoor kunt zorgen dat u fit bent voor de toekomst.

Impressie dag 4 - Meerwaarde bieden in een kantelende wereld

Rem & Charlie Koolhaas

Rem Koolhaas

Wie kent hem niet: de man die de Nederlandse architectuur definitief op de internationale kaart zette. Met zijn Office for Metropolitan Architecture (O.M.A.) ontwerpt hij gebouwen over de hele wereld. Zijn dochter Charlie legt de gebouwen definitief vast met haar fotografie. Samen vertellen zij over de toekomst van architectuur en bouw.

Michiel Muller

Michiel Muller

Serie-ondernemer Muller kan ontwrichten. Hij deed dat eerder met zijn onbemande tankstations Tango en het alternatief voor de ANWB, Route Mobiel. Dit jaar stapte hij in startup Picnic om de wereld van de supermarkten op zijn kop te zetten. Het geheim: transport & logistiek. Alleen daarmee kan Picnic de giganten AH en Jumbo naar de troon steken.

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Veltenaar is bijzonder hoogleraar Leadership & Innovation aan de London Business School of Economics en geeft colleges op Nyenrode en INSEAD en Harvard. Niet alleen vertelt hij over innovatie en ondernemen, ook zijn visie op de toekomst van de industriële sector wordt graag gehoord.

Het programma van vrijdag 12 februari

Op deze laatste dag van Insights live komen de sectoren TMT, Leisure en Zakelijke dienstverlening langs. Martin Ford, Nalden en Laurens Groenedijk delen ieder vanuit hun eigen expertise hun visie op de toekomst met u.

Impressie dag 5 - Robots en creatieve ondernemers veroveren de wereld

Martin Ford

Martin Ford

De robots komen er aan! Martin Ford omschrijft in zijn boek 'Rise of the Robots' welke invloed robotisering en digitalisering hebben op de economie en de arbeidsmarkt in het bijzonder. Er staat volgens Ford een heuse arbeidsmarktrevolutie voor de deur, waar mensen productiever en ondernemender uit zullen komen.

Nalden

Nalden

Vrijwel elke Nederlander heeft wel eens een bestand verstuurd via WeTransfer. De man hierachter Nalden, staat sinds het begin van WeTransfer in 2009 niet stil. Integendeel, hij heeft onlangs een investering van 25 miljoen dollar binnengesleept om zijn grip op Europa en de Verenigde Staten verder te verstevigen. Naldens ambities en optimisme weten andere ondernemers weer te inspireren.

Laurens Groenendijk

Laurens Groenedijk

Weinig Nederlandse ondernemers doen het hem na - 18 maanden na oprichting van je bedrijf de boel verkopen voor een bedrag van 34 miljoen euro. Maar Groenendijk en zijn mede oprichters is het gelukt om de booking.com van de schoonheidsspecialisten aan een Britse investeerder te verkopen. Groenendijk was ook bekend van Just-Eat Benelux.

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube