Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over cybercrime

2015 is voorbij. Tijd om de balans op te maken. Ga maar even rustig zitten voor enkele interessante feiten: bijvoorbeeld dat wij Nederlanders enorm hoog in lijstjes staan. Maar dat ook cybercriminelen ons land een paradijs vinden. En dat in Amsterdam, in de Watergraafsmeer, het grootste internetknooppunten ter wereld staat.

Door Leonie Kemper, Business Development Manager Digital - 14 januari 2016

 

Wij doen het goed op lijstjes!

Nederland is een paradijs. Vol met talentvolle, bijzondere mensen. Een paar leuke weetjes:

  • Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. 

  • We hebben met 18 miljoen fietsen de hoogste fietsdichtheid van de wereld.

  • Nederlanders verzekeren vrijwel alles.

  • En we hebben al jaren de beste dj's ter wereld. 

 

Maar ook voor criminelen is Nederland een paradijs

Niet alleen wij vinden Nederland aantrekkelijk, dat vinden criminelen ook. Nederland staat in Europa maar liefst op de eerste plaats als meest populaire land voor cyberaanvallen en zelfs vierde in de hele wereld. Wereldwijd staat ons land op de derde plaats als leverancier van malafide software.

cybercrimineel
 

We zijn slachtoffer van ons eigen succes

Hoe komt dat dan, dat ons kleine Nederland toch zo'n aantrekkelijke uitvalsbasis is? Nederlanders zijn innovatief, ons land heeft een enorm hoge internetdichtheid en een uitstekende digitale infrastructuur. We zijn meer dan ooit afhankelijk en online. Cruciale zaken als identificatie, rampenbestrijding en verkeersbegeleiding zijn tegenwoordig ondenkbaar zonder internet.

En ook dit jaar is veiligheid een uitdaging. Experts voorspellen bijvoorbeeld dat Apple in 2016 een gericht target is voor cybercriminelen. Willen wij het er goed vanaf brengen op de cybercrime lijstjes? Dan is investeren in de digitale veiligheid van uw bedrijf nu belangrijker dan ooit.

Leonie Kemper

Leonie Kemper

Leonie Kemper (1980) werkt sinds 2008 bij ABN AMRO Bank N.V. Eind 2012 werkt zij als digital developer aan de portefeuille 'online fraude' in het zakelijk segment. Zij is sinds die tijd actief in de communicatie en technische maatregelen om klanten tegen cybercrime te beschermen.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn
  • Volg ons via YouTube