Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over cybercrime

Controle op naam en rekeningnummer?

Het is een wijdverspreide mythe dat banken bij overboekingen naam-nummercontroles uitvoeren. Hoe zit het nu echt? Lees het blog.

Een foute IBAN leidt vrijwel nooit tot een betaling aan de verkeerde partij
 

Zakelijke klant onderschat risico's cybercrime

Internetcriminelen worden steeds slimmer. Reden genoeg om digitale veiligheid hoog op de agenda te zetten, zou je denken. Toch is het tegendeel waar. Het bedrijfsleven is te weinig op de hoogte van moderne fraudevormen om zich goed te weren.

Voorkom CEO fraude, neem maatregelen
 

'Klopt dit eigenlijk wel?'

Zes dagen verkeerde Johan in tergende onzekerheid of de vier ton terug zou komen. Hij was slachtoffer van CEO-fraude. De namen in het interview zijn gefingeerd, de feiten kloppen allemaal.

CEO fraude
 

Fraude via de baas

CEO fraude is een zeer geavanceerde manier van een aanval speciaal gericht op uw bedrijf. Deze vorm van fraude is slinks, super slim en moeilijk te traceren. U en ik zijn de zwakste schakel.

ceo fraude via je baas
 

Nederland is een paradijs

Wij Nederlanders profiteren van de successen van ons land. We doen het goed in de lijstjes met de "beste", "hoogste" en "grootste". Maar het succes kent ook een schaduwkant.

cybercrimineel
 

Hoe overleef je een haai?

Hoe gaan cybercriminelen eigenlijk te werk? En wat heeft dat met haaien te maken? Lees hoe u deze criminelen te slim af bent en voorkom slachtoffer van internetcriminaliteit te worden.

Testbeeld
 

Dark Web: het verborgen deel van internet

De Dark Web is een plaats waar de zon niet schijnt en waar iedereen anoniem is. Waar je niet wilt verdwalen. En waar illegale dingen gebeuren. Het klinkt eng: en dat ís het ook.

Dark web: het verborgen deel van internet

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube