Naar de navigatie Naar de inhoud

Blogs over cybercrime

Cybersecurity van vitaal belang voor onderwijs

In het voorjaar van 2017 schreef de Onderwijsraad dat onderwijsinstellingen een relatief gemakkelijke prooi blijken van cybercriminaliteit, vanwege een gebrek aan relevante expertise, de losse organisatie, de open gebruikersgemeenschap en een kwetsbare infrastructuur.

Cyber security
 

Publieke organisaties zijn de huisarts binnen cybersecurity

Browse eens door artikelen over ransomware, online spionage of DDoS-aanvallen; grote kans dat je op de naam Ronald Prins stuit. Hij en zijn Fox-IT hebben sinds 1999 een serieus trackrecord in computer- en netwerkbeveiliging opgebouwd. Een interview over zjjn visie op de beveiliging van de publieke sector.

verantwoordelijkheid cybersecurity
 

'Factuurfraude? Bijt je als een terriër vast in de zaak'

Hans de Boer is financieel directeur van AVOS B.V.. Vrijdagmiddag ontvangt hij een informeel mailtje van een mede-directielid: ‘Kunnen we eigenlijk vandaag nog geld overboeken naar het buitenland?’ ‘Tuurlijk kan dat’, mailt hij terug. Wat volgt is een schoolvoorbeeld van de Wet van Murphy. Lees in dit interview hoe de onderneming handelde bij factuurfraude.

CEO-fraude
 

5 veiligheidslessen uit de logistieke sector

Binnen het publieke domein is cyberveiligheid steeds vaker onderwerp van gesprek. Wat kan het publieke domein leren van logistieke bedrijven als het gaat over cybersecurity? Een interview met Bart Banning, sector banker Transport & Logistiek. 

Publiek domein
 

Cybercrime te lijf vanuit glazen huisjes

De publieke sector wordt steeds vaker en harder getroffen door de gevolgen van cyber-onveiligheid. Sector bankers Public Anja van Balen en Eric Zwaart vertellen wat er volgens hen nodig is om publieke organisaties weerbaarder en dus veiliger te maken.

cybercrime
 

Wat u kunt leren van een cybercrimeteam

Eind juli werd de illegale markt Hansa offline gehaald. Een belangrijk succes in de strijd tegen cybercriminaliteit, met een sleutelrol voor het Team High Tech Crime van de Nederlandse Landelijke politie.

Testbeeld
 

Controle op naam en rekeningnummer?

Het is een wijdverspreide mythe dat banken bij overboekingen naam-nummercontroles uitvoeren. Hoe zit het nu echt? Lees het blog.

Een foute IBAN leidt vrijwel nooit tot een betaling aan de verkeerde partij
 

Zakelijke klant onderschat risico's cybercrime

Internetcriminelen worden steeds slimmer. Reden genoeg om digitale veiligheid hoog op de agenda te zetten, zou je denken. Toch is het tegendeel waar. Het bedrijfsleven is te weinig op de hoogte van moderne fraudevormen om zich goed te weren.

Voorkom CEO fraude, neem maatregelen
 

'Klopt dit eigenlijk wel?'

Zes dagen verkeerde Johan in tergende onzekerheid of de vier ton terug zou komen. Hij was slachtoffer van CEO-fraude. De namen in het interview zijn gefingeerd, de feiten kloppen allemaal.

CEO fraude
 

Fraude via de baas

CEO fraude is een zeer geavanceerde manier van een aanval speciaal gericht op uw bedrijf. Deze vorm van fraude is slinks, super slim en moeilijk te traceren. U en ik zijn de zwakste schakel.

ceo fraude via je baas
 

Nederland is een paradijs

Wij Nederlanders profiteren van de successen van ons land. We doen het goed in de lijstjes met de "beste", "hoogste" en "grootste". Maar het succes kent ook een schaduwkant.

cybercrimineel
 

Hoe overleef je een haai?

Hoe gaan cybercriminelen eigenlijk te werk? En wat heeft dat met haaien te maken? Lees hoe u deze criminelen te slim af bent en voorkom slachtoffer van internetcriminaliteit te worden.

Testbeeld
 

Dark Web: het verborgen deel van internet

De Dark Web is een plaats waar de zon niet schijnt en waar iedereen anoniem is. Waar je niet wilt verdwalen. En waar illegale dingen gebeuren. Het klinkt eng: en dat ís het ook.

Dark web: het verborgen deel van internet

Vragen? Stel uw vraag
direct aan de juiste persoon.

Neem contact op.