Naar de navigatie Naar de inhoud

Ondernemer en Onderneming

Zakelijk en privé in balans

Ambities waarmaken vergt nogal wat. Van u als ondernemer en als privé persoon. Die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als uw zakelijke en privé geldstromen. Daarom kijkt ABN AMRO naar uw totale situatie en willen wij uw zakelijke en privé geldstromen combineren om optimaal rendement te behalen. Uiteraard beperken we ondertussen uw risico's.

Uw relatiemanager is spin in het web

Uw relatiemanager helpt u bij uw vraagstukken. Hij is het aanspreekpunt voor advies, financiering en procesbegeleiding. Voor al uw (financiële) vraagstukken, zowel zakelijk als privé. Uw relatiemanager brengt u in contact met de juiste specialisten binnen de bank.

Heeft u nog geen relatiemanager? Neem dan contact op met Client Services. Zij brengen u in contact met de Directeur Bedrijven in uw regio.

Regeren is vooruitzien

Als u uw zaken direct goed regelt, voorkomt u later verrassingen. Denkt u bijvoorbeeld al na over de bedrijfsvorm en eventuele huwelijksvoorwaarden? Er zijn allerlei randvoorwaarden die de ontwikkeling van uw onderneming mede bepalen.
 
Waar kunt u nu al rekening mee houden om kansen en bedreigingen in de toekomst het hoofd te bieden? ABN AMRO helpt u door de juiste vragen te stellen en met advies op maat. Lees meer over een onderneming starten.

Gezond groeien als ondernemer

De groeifase van uw bedrijf kan behoorlijk intensief zijn. Wat wilt u bereiken en waar liggen uw kansen? Welke groeistrategie kiest u en waar ligt de lat? Vragen waarop u een beter antwoord vindt als u inzicht in uw totale situatie heeft.

Benut uw groeikansen

Uw bedrijf groeit en u groeit hard mee. Of u ziet groeikansen voor uw onderneming en u vraagt zich af hoe u hierop kunt inspelen. U wilt waarschijnlijk investeren om uw kansen optimaal te benutten. Maar welke financieringsvorm is in uw situatie het beste? Geld lenen, geld gebruiken dat 'vast zit' in de onderneming? Structureren van uw financiële situatie of is er nog een andere mogelijkheid? Lees meer over fusies en overnames, over geld lenen en over bedrijfsprocessen.

Bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen kost tijd, veel tijd. En op veel vragen wilt u antwoord krijgen. Wat is bijvoorbeeld het goede moment om te kopen? Hoeveel is het bedrijf waard en wat brengt het op? Lees meer over bedrijfsovername.

Zaaien en oogsten

De groeifase van uw onderneming hoeft niet te betekenen dat u blindelings doorgroeit. Waar ligt uw lat? U wilt misschien consolideren en de extra winst gebruiken voor uw vermogensopbouw. Dit type strategische keuzes kunt u goed voorleggen aan een specialist. Uw relatiemanager brengt u met hem in contact.

Heeft u nog geen relatiemanager? Neem dan contact op met Client Services. Zij brengen u in contact met de Directeur Bedrijven in uw regio.

Persoonlijke vermogensplanning

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de opbouw en de inzet van het vermogen van uw onderneming. In sommige fases wilt u meer financiële armslag creëren en op andere momenten wilt u geld opzij zetten voor later. Uw leven fluctueert en uw vermogensplan moet daarin meebewegen. Uw relatiemanager brengt u in contact met de juiste specialist. Heeft u nog geen relatiemanager, vind dan een van onze directeuren bedrijven via de link onderaan deze pagina.

Privé -investeringsplan

Uw privéwensen zijn (mede) een uitgangspunt van uw vermogensplanning. Uw wensen vertalen wij naar een Privé-investeringsplan. Wat zijn uw wensen voor de korte en (middel-)lange termijn? Wilt u sparen voor een mooie reis of droomt u juist over een tweede huis?

En als u geen grote privé-investeringen wilt doen op korte termijn, is het dan handig om uw bedrijfspand privé te financieren? Vragen die wij graag binnen uw totale situatie bekijken en waarover wij u kunnen adviseren.

Pensioenplan

Een persoonlijk Pensioenplan is voor iedere ondernemer belangrijk. Als u niets doet, gebeurt er ook niets en bouwt u geen pensioen op.

U heeft een Pensioenplan nodig dat is afgestemd op uw zakelijke en uw privéomstandigheden. Daar kunt u eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen.

Vermogensplan

Onderdeel van uw vermogensplanning is uw Vermogensplan. Hoe kunt u uw vermogen het meest rendabel inzetten? En wat wilt u bereiken op middellange en lange termijn? Dit soort vragen staan centraal binnen uw Vermogensplan.

Het beheren van uw vermogen vereist deskundigheid. Als één van de belangrijkste vermogensbeheerders van Nederland gebruiken wij onze expertise bij het geven van advies over uw vermogen.

Zekerheidsplan

Stel dat u geveld wordt door langdurige ziekte of u wordt blijvend arbeidsongeschikt. Wat gebeurt er dan?

Uw specialist helpt u bij het inschatten en beheersbaar maken van de economische gevolgen voor uzelf en uw privésituatie.

Nalatenschapplan

Nadenken over nalatenschap is misschien niet zo leuk, maar wel heel raadzaam. Weet u bijvoorbeeld al wat voor uw erfgenamen de voordeligste oplossing is?

In sommige gevallen is het bijvoorbeeld fiscaal aantrekkelijk om een deel van uw vermogen al over te dragen aan uw toekomstige erfgenamen.

Contact

Heeft u vragen over vermogensplanning of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met uw relatiemanager.

Heeft u nog geen relatiemanager? Neem dan contact op met Client Services. Zij brengen u in contact met de Directeur Bedrijven in uw regio.

Soepele bedrijfsoverdracht

Uw bedrijf verkoopklaar maken en overdragen kost veel tijd. Ook heeft u voor een soepele overdracht veel inzicht nodig. Daar willen wij u graag bij helpen. Aarzel niet en maak al bij de eerste oriëntatie een afspraak met deskundige adviseurs. Alleen dan kunt u met de juiste vragen in het achterhoofd op zoek naar de beste antwoorden. Met uw relatiemanager bespreekt u welke adviseur u het beste van dienst is. Heeft u nog geen relatiemanager? Vind dan snel een Directeur Bedrijven. Hij kan u ook verder helpen.

Overdrachtsplan

Een goede voorbereiding van de overdracht van uw onderneming kost gemiddeld 3 tot 5 jaar. ABN AMRO is hierin voor zowel de verkopende als de kopende partij een ervaren partner.
Onderdeel van het Overdrachtsplan is uw vermogensplanning en uw wensen voor de toekomst. Want na de overdracht begint u aan een nieuwe fase in uw leven. Dat is het uitgangspunt wat ons betreft.

Overdrachtstructuur

U heeft de knoop doorgehakt en u wilt uw bedrijf binnen enkele jaren overdragen. Dan zit u met veel vragen in uw hoofd. In deze periode kunt u alle hulp gebruiken bij het bepalen van de overdachtstructuur. Bijvoorbeeld om te bepalen waaraan de juiste koper moet voldoen of welke financiële structuur het best voldoet.

Financiering

Een belangrijk onderdeel bij de overdracht is de financieringsconstructie. Kan de koper de overname financieren? Wat is fiscaal de slimste oplossing? En hoe kunt u zelf zo comfortabel mogelijk genieten van de opbrengst?

Tijdens de overdracht

In het proces van de bedrijfsoverdracht doorlopen u en uw onderneming een aantal fases. In sommige fases spelen emoties een rol. Dan is het verstandig om aan tafel te zitten met een objectieve en deskundige partner.

ABN AMRO is de specialist op het gebied van financiering van management buy-outs, management buy-ins en bedrijfsoverdrachten. Wij hebben jarenlange ervaring en kennis van het bedrijfsleven, de markt en brancheontwikkelingen. Samen met uw relatiemanager zorgen wij ervoor dat de verkoop een succes wordt.

Familieoverdracht

Uw onderneming verkopen is een hele stap. Als u uw bedrijf dan ook nog overdraagt binnen de familie, kunnen emoties een grote rol spelen. U wilt het zakelijk aanpakken, maar ook na de transactie moeten de familiebanden goed blijven.

Dat vraagt om de inzet van specialisten met begrip en inlevingsvermogen, maar ook met specifieke kennis en ervaring. Onze specialisten hebben ruime ervaring met bedrijfsoverdracht binnen familiebedrijven en zorgen dat het proces goed wordt voorbereid en soepel verloopt.

Maak via uw relatiemanager een afspraak met een specialist. Heeft u nog geen relatiemanager? Neem dan contact op met een Directeur Bedrijven via de link onderaan deze pagina.

Genieten, beleggen, investeren: u kiest

De overdracht van uw bedrijf is vrijwel rond. De zaak is in goede handen en voor u is een nieuwe fase aangebroken. Wat gaat u doen met de opbrengst van de verkoop? Beleggen of misschien een deel al schenken aan uw kinderen?

Contact

Heeft u vragen over een bedrijfsoverdracht of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met uw relatiemanager of neem rechtstreeks contact op met de afdeling Fusies en overnames via 020 - 383 01 40 (lokaal tarief). Heeft u nog geen relatiemanager? Neem dan contact op met Client Services. Zij brengen u in contact met de Directeur Bedrijven in uw regio. 

Volg ons via

  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via LinkedIn
  • Volg ons via YouTube